Foto: hviezdickaz
Nerobila som klasické fašírky,chcelo to trošku zmenu :)
10
porcií
porcií
80-90 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
4 strúčiky |
|
podľa potreby |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
4 ks ( uvarené natvrdo ) |
|
1 ks ( na rezance ) |
|
podľa potreby ( na plátky ) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si fašírkovú zmes : mleté mäso, cibuľu nakrájanú nadrobno, prelisovaný cesnak, strúhanku, mlieko, petržlenovú vňať, vajce, soľ a mleté čierne korenie.
-
2
Na plech poukladáme plátky slaniny.
-
3
Na ňu navrstvíme polovicu fašírkovej zmesi.
-
4
Ďalej poukladáme uvarené vajíčka a kápiu nakrájanú na rezance.
-
5
Navrstvíme zvyšok fašírkovej zmesi a poukladáme plátky slaniny. Zakryjeme alobalom ( lesklou stranou nadol ) a dáme piecť do rúry . Posledných cca 15 min. dáme alobal preč , zlejeme masť, ktorú pustila slanina a necháme dopiecť.
-
6
Podávame so zemiakovou kašou, zeleninovou oblohou. Výborne chutí i nastudeno.
Diskusia k receptu