Kuracie placky

ekuricova - fotkaekuricova, 6. marca 2011
Kuracie placky
Foto: ekuricova

Vhodné ako hlavné jedlo s prílohou, ale aj ako "rýchlovka" do žemle a hurá do prírody!

Suroviny

350-450 g, - malé kostičky
2 ks
5 lyžíc, miešaná




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na kocky, pridáme nadrobno nakrájanú zeleninu (ak máme mrazenú, na panvici ju osmahneme s vegetou), rozšľahané vajíčka a ochutíme soľou, korením, prípadne trochou oregana alebo provensálskeho korenia.

  2. 2

    Všetko spolu zmiešame a podľa potreby pridáme na zahustenie múku alebo Solamyl.

  3. 3

    Na panvici pečieme malé placky. Vhodnou prílohou sú opekané zemiaky, hranolky alebo zemiakevé pyré. Ja rada týmito plackami plním žemľu alebo sendvič keď ideme s deťmi von, do žemle pridám zeleninu, príp. tatársku omáčku/kečup.

    Kuracie placky - obrázok 3

Diskusia k receptu

vanilka111
ja robím podobné zo sójových rezancov,ale nedávam zeleninu,ale plátky cibule. je to moc dobré s tarhoňou,alebo aj do žemle. ked budem mať čas pridám presný recept.
mamatata2
Pekný recept a dobrý nápad dávať placky do žemle. Pripravím, keď pôjdeme s vnúčatami na výlet.
tetuska
ja robievam pekingské placky, dávam tam aj sójovú omáčku, lečo a nechávam to v chladničke min. 1 deň, niekedy aj viac, sú vynikajúce...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia