Bravčový ostrý biftek podľa redakcie trochu inak fotorecept
Foto: afataga
Ako už hovorí názov, je to recept redakcie, ale bez foto. Ja som ho trochu pozmenila a nafotila, nedala som šunku, pridala som cesnak Zobraziť celý popisAko už hovorí názov, je to recept redakcie, ale bez foto. Ja som ho trochu pozmenila a nafotila, nedala som šunku, pridala som cesnak a tymián
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na pekáč som dala papier, aby sa mi mäso neprilepilo, ale netreba, nelepí sa, na papier som uložila plátky mäsa a trochu posolila, na každý plátok som dala 1 čl feferńovej pasty, v mažiari som podrvila asi po 10 guličiek čierneho a bieleho korenia a dala na mäso
-
2
Natrafila som na tento feferónkový krém, obsahuje len mleté feferóny a soľ, nič viac, tak som ho kľudne použila
-
3
Teraz by podľa pôvodného receptu mala ísť šunka alebo saláma a slanina, ja som si povedala, že slaninu dám až navrch, aby bola opečená, na mäso som dala lečo, nabudúce dám kolieska paradajky
-
4
Na to som poukladala plátky syra
-
5
A plátky slaniny, medzi mäso som pohodila cesnak kvôli vôni a tymián
-
6
Zaliala som smotanou, piekla som zakryté 50 min. na 200°, potom ešte odokryté 20 min. na 230°, potom to vyzeralo takto
-
7
Jedli sme so zemiakmi s petržlenovou vňaťou a trochou masla
-
8
a šalátom
Diskusia k receptu