Foto: elekra
Ako pracujúca žena cez týždeň nestíham upratovacie domáce práce, robievam ich v sobotu a v nedeľu túžim mať tak trochu lenivejší oddychový deň. Preto Zobraziť celý popisAko pracujúca žena cez týždeň nestíham upratovacie domáce práce, robievam ich v sobotu a v nedeľu túžim mať tak trochu lenivejší oddychový deň. Preto sa snažím navariť nedeľný obed bez siahodlhého postávania pri sporáku. Ideálny na takúto prípravu jedla je môj novoobjavený rímsky hrniec...
porcie
príprava
na 220 - 175 °C
Postup
-
1
Do nasiaknutého rímskeho hrnca dám na plátky nakrájanú oravskú slaninu,
-
2
na ňu poukladám na hrubšie plátky nakrájané zemiaky, ktoré posypem hrubozrnnou morskou soľou.
-
3
Na zemiaky prídu vykostené kuracie stehná ochutené grilovacím korením
-
4
a kúsky papriky a na hrubšie kolieska pokrájaná cibuľa.
-
5
Všetko zas prikryjú zemiakové plátky a kúsky oravskej slaninky. Nezabudneme na soľ a tymián.
-
6
Príprava jedla je za nami a šup s rímskym hrncom do rúry. Piekla som 40 min. pri teplote 225 °C a potom ešte cca 40-45 minút pri teplote 175°C.
-
7
Hotové jedlo sa môže podávať s ľubovoľným šalátom alebo s kyslou uhorkou alebo s nakladanými cibuľkami.
spravila som, na dno pekaca na slaninku som este pridala korenovu zeleninu nakrajanu na vacsie kusky (to pre seba, ja take velmi rada) a kedze kupujem nove zemiaky co najmensie, pohadzala som ich tam iba rozkrojene na polovice, tie este mensie som dala cele. nohy nevykostene. co ti poviem, no, proste sme to so synom bez hanby zožrali. zaradujem medzi oblubene, este raz dakujem. jana