Nenáročná nedeľná kuracinka fotorecept

elekra - fotkaelekra, 1. apríla 2012
Nenáročná nedeľná kuracinka (fotorecept)
Foto: elekra

Ako pracujúca žena cez týždeň nestíham upratovacie domáce práce, robievam ich v sobotu a v nedeľu túžim mať tak trochu lenivejší oddychový deň. Preto Zobraziť celý popisAko pracujúca žena cez týždeň nestíham upratovacie domáce práce, robievam ich v sobotu a v nedeľu túžim mať tak trochu lenivejší oddychový deň. Preto sa snažím navariť nedeľný obed bez siahodlhého postávania pri sporáku. Ideálny na takúto prípravu jedla je môj novoobjavený rímsky hrniec...

4-6
porcie
20 minút
príprava
90 minút
na 220 - 175 °C

Suroviny

600 g vykostené
6-8 ks
150-200 g
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Do nasiaknutého rímskeho hrnca dám na plátky nakrájanú oravskú slaninu,

    Nenáročná nedeľná kuracinka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na ňu poukladám na hrubšie plátky nakrájané zemiaky, ktoré posypem hrubozrnnou morskou soľou.

    Nenáročná nedeľná kuracinka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na zemiaky prídu vykostené kuracie stehná ochutené grilovacím korením

    Nenáročná nedeľná kuracinka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a kúsky papriky a na hrubšie kolieska pokrájaná cibuľa.

    Nenáročná nedeľná kuracinka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko zas prikryjú zemiakové plátky a kúsky oravskej slaninky. Nezabudneme na soľ a tymián.

    Nenáročná nedeľná kuracinka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Príprava jedla je za nami a šup s rímskym hrncom do rúry. Piekla som 40 min. pri teplote 225 °C a potom ešte cca 40-45 minút pri teplote 175°C.

    Nenáročná nedeľná kuracinka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotové jedlo sa môže podávať s ľubovoľným šalátom alebo s kyslou uhorkou alebo s nakladanými cibuľkami.

    Nenáročná nedeľná kuracinka (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tinca
chutné, aj ja chválim rímsky hrniec
1947
marianne69 ďakujem Ti a prajem príjemne a požehnané veľkonočné sviatky - rímsky hrniec si kúpim.
marianne69
@1947 vdacne:-) aj ja Ti zelam krasne a slnecne Velkonocne sviatky...@elektra na tento recept je odbornik moj muz,robi ho podobne,super papanica
3sandra3
výborný nenáročný recept,,, a kuracinka musí byť veeeľmi dobrá.
elekra
@mariane69 , ďakujem za info pre @1947 ! Odkedy som rímsky hrniec znovuobjavila používam ho často a som s ním veľmi spokojná. Plánujem si ho vziať so sebou na chalupu, máme tam pec na pečenie chleba, vyskúšam ho aj tam.
aroooo
rímsky hrniec nemám,skúsim len v smaltovaných pekáčoch, no nebude to asi také šťavnaté, kk
sportak
Ten recept je vynikajúci. Aj ja mám rád jednoduché recepty. P.s. V rímskom hrnci varíme už asi 30 rokov a jedlá v ňom pripravené sú perfektné.
rea1
mila @elekra , super! mam vybrate kuracie nohy a za svet som sa nevedela rozhodnut, co s nimi. tento recept sa mi naramne paci, jednoduchy, urcite chutny a netreba do kómy stáť v kuchyni. rimsky hrniec rulez! je to rovnako bajecny vymysel ako celofanovy "rukav" - folia na pecenie. :-) dakujem za rcp.
rea1
@elekra , podavam spravu zo vcerajsieho vecera:
spravila som, na dno pekaca na slaninku som este pridala korenovu zeleninu nakrajanu na vacsie kusky (to pre seba, ja take velmi rada) a kedze kupujem nove zemiaky co najmensie, pohadzala som ich tam iba rozkrojene na polovice, tie este mensie som dala cele. nohy nevykostene. co ti poviem, no, proste sme to so synom bez hanby zožrali. zaradujem medzi oblubene, este raz dakujem. jana
elekra
@rea1 , dobre si sa vynašla s tou zeleninkou, aj ja ju mám rada prečenú. A hodí sa skoro ku všetkému. Som rada, že Ti , aj synovi, chutilo .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia