Kuracia roláda plnená bravčovou plnkou

marcel83 - fotkamarcel83, 24. septembra 2014
Kuracia roláda plnená bravčovou plnkou
Foto: marcel83

Jednoduché a pritom chutné.

50 minút
na 190 °C

Suroviny

1 kg
1 ks
300 g
1 ks
4 strúčiky
4 ks
0,5 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kurča si vykostíme. Pliecko pomelieme na najmenších dierkach. U mňa to bolo 3mm. Pomelieme aj cesnak a cibuľu, pridáme vajcia, korenie, soľ, nasekané čerstvé bylinky a všetko spolu premiešame.

  2. 2

    Na vykostené mäso poukladáme slaninu nakrájanú na plátky, na ňu rozprestrieme zmes mäsa, roládu zrolujeme, uložíme do jenského skla, podlejeme čiernym pivom, pokoreníme, posolíme a pečieme pri 190°C. Špajdlou skontrolujeme plnku, či je upečená.

  3. 3

    Podával som so zemiakovou slamou a restovaným pórom, kápiou a šampiňónmi.

    Kuracia roláda plnená bravčovou plnkou - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

skillet
Tú roládu netreba niečím zviazať? Pekný recept, aj fotka, ale bojím sa, že mi to nebude držať spolu. Máte na to nejaký fígeľ?
babkamt
tak ako @salinka , tiež by som potrebovala niekoho, kto by mi vykostil kura. Ešte som to nerobila. Jedlo vyzerá dobre. 5*,pre istotu kk.
marcel83
Vykostenie kuraťa nieje zložité. Na nete je veľa návodov. Chce to len skúsiť.
Neviazal som ničím, pekne som to stretch fóliou zroloval a prehodil do skla.
TS neprišla.

Ďakujem za komentáre.
kukulienka71
TS som poslala znova. to si aj piekol v tej stretch fólii?, či tam si ju vyzliekol...škoda, že si nedal fotopostup. Alebo aj video;-) myslím, že by si to zvládol
marcel83
Samozrejme, že nie. Stretch fólia poslúžila len ako nástroj na rolovanie.
Poslal som TS tentokrat ja.
marcel83
Ja na vykostenie kurčaťa používam postup, ktorý som odkukal od Jacquesa Pepina - od chrbta - Galantine Ballotine.
kukulienka71
Takže si to predsa ty, @meg ! toľko spoločného nemôže byť náhoda: rovnaký tanier, okolie Hlohovca, meno, aj dátum narodenia, sušenie húb, obľuba kuriat, Jacques Pepin megdesign, 30. júla 2014 o 09:12
@mezi este som zabudol, inspiroval som sa Jacques-om Pépin-om /"marinadu" som dal podla seba/:

» www.foodpleasureandhealth.com/2012/11/jacques-pepin-quick-roasted-chi...


Takto pripravene kurca /otvorene/ potrebuje menej casu na upravu, ako kurca v celku.
marcel83
??? Taniere som kupoval, ako každý iný človek. Nemôžem za to, že niekto si kúpil v nemenovanom predajnom reťazci rovnaké, ako ja. Nie som z okolia Hlohovca. Narodil som sa 8.3.1974. Huby suší veľa ludí, tak isto ako kurčatá obľubuje asi 91,5% populácie Slovenska. Pepin je veľmi známy kuchár. Dúfam, že viac písať netreba.
pusta
@kukulienka71 , bravoooo :-)
odhalila si ho totálne, blahoželám!!!

bolo to jasné hned viacerým: tie isté výrazy, rečové zvraty, geografická lokalita, pridávanie obrázkov, textu, linkov mudrovanie, sebestrednosť, sebechvála, ohurovanie, komentáre bez podloženia vedomosťami, tie isté fotky, kazenie receptov, bonzovanie...priveľa náhod a zhôd :-)))
no a ten blog?
recepty od @megdesign či @MEG , či @megdesign 1 či @megdesign 2
a teraz @marcel83 = @megdesign 3 v poradí.
seriál FANTOMAS SA VRACIA DDDDD

že by toto ušlo pri schvaľovaní registrácie @redakcii ???
kukulienka71
@methi , hneď prvý deň registrácie marcel83 využil prvú príležitosť, aby "opľul" pustin recept. Čo myslíš, dokedy mu to bavenie o receptoch vydrží?:-) @renulienka , keď niekto dostane ban pre nevhodné správanie a sústavné porušovanie pravidiel, vráti sa pod iným nickom, to je slušné? Najprv som sa ho spýtala v TS, keďže zapieral totožnosť a aj tu vedome zavádza a klame, nahneval ma. Skôr tvoj koment je úplne účelový, aby si ma odstavila:-( Nebudem sa s vami hádať, pretože sa zasa na mňa vrhnete, ako vždy:-(
pusta
@methi , pohov si daj TY!!!
už napadol Tvoj recept alebo TEBA???
chcela by som vidieť tvoje reakcie potom....
ak má raz niekto BAN, tak má BAN, nepatrí sem!
ja som ho mala a odskákala som si ho poctivo.
ty nie???
o čom to tu rozprávaš? chceš tvrdiť snád, že to nie je @megdesign ?
už tomu neuverí žiaden varecháč predsa a čo sa týka @kukulienka71 , len napísala čistú pravdu a odhalila ho absolútne i s dôkazmi, čo jej to tu vyčítate, nemáte právo ju napádať.
a na @Marcel83 sa vzťahuje BAN, nech má akýkoľvek nick, lebo je to stále len ten istý Marcel JURCZAK, nič nové som nepovedala a ani neprezradila.
presvedč sa o tom láskavo! a hovor takéto akože "zmierlivé reči", až napane teba a bude sa ťa to týkať.
pusta
@methi , no prepáč!
také zrkadlo nastav predovšetkým sama sebe a veľa sa dozvieš o sebe ty sama :-)))
methi
Je mi jedno kto to je. Kym sa vyjadruje k jedlu mi nevadi. Vadilo mi, ked tu vytahoval osobne udaje, to sem nepatri a vyriesila to redakcia. Ale ty robis to iste teraz na oplatku, cize ste ako jeden, nemate si co vycitat. Pre mna, za mna, oplujte sa tymi jedovatymi slovami... dobru chut.
pusta
@methi , jedno ti to nie je, inak by si sa k celému nevyjadrovala :-)
akási si nevozna...nehnevaj sa, ten tvoj "pľuvanec" si nechaj pre seba!!!
ja som sa vyjadrila len podľa teba, žiaden pekne zabalený výraz som ako ty nepoužila.
Príjemný deň a dobré zažívanie ti prajem potom po tvojom pľuvanci.
pipnat
aj "jeskove oci" používal meg...priveľa náhod, ale nejako ma to "netankuje":) vyjadrujme sa k receptom..a tento vyzerá chutne:)
kukulienka71
@leomax , bol tu kľud, pokiaľ sa zase neobjavil Marcel. Mám pravdu?? Asi to chcel on, keď ho vyhodia bránou a vracia sa vždy bočnými vchodmi...Dá sa ignorovať veľa vecí, aj ja ignorujem, pokiaľ sa neubližuje inému. Tááák veľmi bojoval proti zatĺkaniu(spolu s renulienkou), až začal zatĺkať aj on? Mohol predsa vyhlásiť, som tu zas, nebudem robiť neplechu, len ma prijmite medzi seba. Ale radšej tu verejne klame o dátume narodenia(to je vlastne jedno o čom), to je v poriadku, že?Hlavne, že ho podporujete a za najväčšiu klamárku tu vyhlasujete inú osobu:-D
Methi to ignoruje, Pusta nie, to je rozoštvávanie z mojej strany? Ešte broj proti mne, si v tom dobrý;-)
marcel83
"Mohol predsa vyhlásiť, som tu zas, nebudem robiť neplechu, len ma prijmite medzi seba."

Myslím, že nik tu nieje povinný nikoho prosiť, aby ho "prijal medzi seba". Je to verejný portál.
pusta
@jujoska , nebavím sa a ani @kukulienka sa nebaví
ak má @megdesign BAN od @redakcie už opakovane, tak má @redakciu absolúrtne rešpektovať!!!
nie si z @redakcie robiť Dobrý deň a obchádzať ju klamstvom a podvodom, že sa prezlečie do nového nicku.

totálne zablokovanie @megdesdesign od @redakcie bude len na mieste.
ty sa nemáš právo obúvať do @kukulienka 71 a ani do mňa!
pusta
@jujoska , čo to tu splietaš???
len sa vyzvracaj pekne zo seba, uľaví sa ti možno. to ty si plná jedu a žlče, my nie, @kukulienka71 len rešpektuje rozhodnutie @redakcia , ja rovnako a TY? Ty čo robíš?

TY podnecuješ a brojíš proti rozhodnutiu @redakcie !!!

aj ty si povinná @redakciu brať vážne a rešpektovať, či sa ti jej rozhodnutie o udelení BAN-u pre @MEG páči alebo nie.
finczi
Recept sa mi veľmi páči, tá zemiaková slama k tomu je super! Hneď by som si dala... Vykosťovať kurča som ešte neskúsila z obavy, že ho ,,rozfofrujem", obdivujem tých, ktorí to dokážu. 5*
finczi
Recept sa mi veľmi páči, tá zemiaková slama k tomu je super! Hneď by som si dala... Vykosťovať kurča som ešte neskúsila z obavy, že ho ,,rozfofrujem", obdivujem tých, ktorí to dokážu. 5*
marcel83
U mňa tiež pri prvých pokusoch o vykostenie zišlo z rolády a prišlo k nugetkám. :) Chce to len cvik, tak ako všetko.
finczi
omylom 2x, aj keď sa mi rc páči... :)
pusta
@kukulienka71 , tak to v žiadnom prípade!!!
nedávaj len nič vymazávať!!!
však sa len dobre pozri, odkedy sa tu zjavil @Marcel83 - prezlečený @megdesign , cítia sa silnejší v krampflekoch a začínajú hádky s urážkami oni, presne tá istá skupina, nepáčil sa im kľud bez neho, lebo si vtedy netrúfli a radšej po zásahu @redakcia mlčali.
nie, aby si im vyhovela, presne o to im ide a budú zase útočiť...never im ani slovo)
jujoska
ja som povinna brat @redakciu vazne a respektovat ju?? Boze Pusta ved v prvom rade ju nerespektujes ty a Kukulienka, mate sa vyjadrovat len k receptom a aku vojnu ste tu rozputali zase. Komu niet rady, tomu niet pomoci. No idem si ja po svojom, nenecham si predsa takymito prepytujem utociacimi sliepkami kazit den
redakcia
Prosime zucastnenych tejto diskusie, aby sa vzajomne neosovali a drzali sa temy receptu. Dakujeme.
pusta
@redakcia , tu vonkoncom nejde o komentáre k receptu.
tu ide o Vaše rozhodnutie, udelil ste @megdesign 2x BAN, to má platiť!!!
ten pán sa Vám svojim novým nickom smeje rovno do tváre!!!
nič si z Vás nerobí!!! robí si čo chce a už sú aj hádky provokované zo skupiny jeho prívržencov, lebo neplatia Vaše pravidlá!!"
tu tento pán nerešpektuje Vás vážená @redakcia !!!
kukulienka71
@ampara , si úplne mimo, nehnevaj sa...viacerí tu majú viac nickov, to nie je zakázané, ale ak bol niekto upozornení viackrát redakciou za osobné útoky, šikanovanie a nakoniec dostal ban, tak to je vážne porušenie sa mi zdá. Za také už v práci chodí okamžitá výpoveď. Neviem, prečo tu neviete brať pravidlá vážne. Tak to potom vyzerá v celej spoločnosti! začína to výchovou detí(alebo psov), ak si nedôsledná, raz zakážeš, inokedy to isté dovolíš, prerastú ti cez hlavu a potom už s nimi nevládzeš:-) trest je trest a bude úplne smiešne vyžadovať dodržanie pravidiel od kohokoľvek, ak potrestaný nerešpektuje, čo má. Ja neviem, boli by ste benevolentní aj v prípade, že by sa jednalo o Pustu? Veď by ste ju roznosili na kopytách, ak by sa s banom vracala späť pod inými nickmi! nie je to nuda, sú to princípy, ak ti to niečo hovorí...
Vôbec to nie je vymyslený konflikt, žiaľ je to realita, a to nielen varechová, ale aj celospoločenská. Sme na Slovensku:-(
uka424
Naozaj sa nestačím čudovať, že niekto, čo dostal zákaz prispievať a diskutovať na známej českej stránke o varení, má bezočivosť takto tu neustále vyskakovať a útočiť na iných. Ako kuchárka si dobrá, ale ako človek, ... :(
Kde sa berie v tebe toľko zloby?
Prečo sa vždy objavujú kritiky len pri tvojich receptoch?
Skús si pravdivo odpovedať na tieto otázky a naozaj sa trochu kroť.
pusta
@uka424 , ty si len nedávno zaregistrovaná, viem veľmi presne kto si skús pouvažovať sama nad sebou a nájdeš tam presnú odpoved :-)
len tu nenapíš, že ten komentár si nenapísala práve mne, lebo ti to jednoducho neuverím :-))))
tvoja štylizácia totiž je s nikým nezameniteľná a vek nesprávny.
pacinka
Vážená @redakcia Nič nevymazávajte, nech každý vidí a číta. Rozumný človek si urobí svoj úsudok o každom, kto tu diskutoval.
Tu sa prejavili pravé charaktery.

Už som napísala, že sa mi recept páči, zabaliť v tej fólii to skúsim, aj upečiem v nej, mám to vyskúšané, pomaly na 150 stupňov.
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
@pacinka , súhlasím s vaším názorom,mne sa tiež recept páči,ale kurča neviem kostit:-(.. chcem poprosiť vás, v tej stech fólií peciete v rúre?
pacinka
Pečiem vo fresh fólii v rúre na 150 stupňov, ale v pekáči musí byť aspoň tri cm vody, pečie sa pomalšie a dlhšie.
caterina
prepacte, ale to neskoncia nikdy tieto debaty??? to je mozne, ze zakazdym ked sa odvazim precitat si komentare, tak najdem len toto? k comu este sluzi tato stranka? lebo o vareni to nie je uz davno. Niektori su tu zjavne zavisli od internetu (pisu hlava nehlava a urazaju kazdeho, kto pride do rany), lenze tu ani neexistuje ziadna selekcia...
pacinka
Marcel do 150 stupňov vydrží, záleží od rúry, skús najskôr na 130, my tak rolády pečieme v konvektomatoch v práci. Rolády sú potom šťavnaté a jemné.
eviana
@marcel83 , musím priznať, že som ešte kura nevykosťovala ani týmto roládovitým spôsobom neplnila, takže klobúk dolu, skvelá inšpirácia, super fotopostup... tlieskam a hádam raz nájdem odvahu aj vyskúšať. V každom prípade ukladám ... čo keď raz predsa ;) u mňa 5* jasných :)