Marinované srnčie rezne na Cabernet sauvignon
Dostala som srnčie stehno, ktoré som pokrájala na rezne a marinovala v páci zo zeleniny s...
Rybacia polievka podľa starých rodičov
Tuto polievku som jedával od malého chlapca. Pôvodne v recepte boli čerstvé ryby a huby priamo z lesa. Keďže sme sa ako deti drhli kostičkami z ryby, tak recept prešiel úpravou....
Cesnaková pomazánka
Recept na túto pomazánku, alebo šalát, mám od otcovej známej Oľgy, ktorá ho priniesla...
Sliepka ako hus
Husacie hody sú tradíciou na západnom slovensku, hlavne na Záhorí. Tak som sa rozhodol, že si urobím...
Ostriež s rozmarínom a paradajkami
Inšpirácia: web. Je to výborna, šťavnatá rybka. Pôvodne píšu s čerstvými paradajkami, ale na trhu sú...
Sedliacka kapusta
Táto kapusta sa začína variť od mäsa až potom kapusta. Kapustu kyslú používam v konzerve, ...
Cestoviny s kari omáčkou
Mám rada rýchle recepty a ten som vykúzlila dnes ráno ako obed do práce. Dúfam, ...
Patizón Al Tono Pomodoro
Patizón má svoju vlastnú jemnú chuť a doplnením tuniaka sa chute krásne doladia. Patizón som mala...
Grobská lokša plnená paštétou z husacej pečene
Husaciu pečeň podusíme na panvici. Necháme vychladnúť.
Pečené marinované morčacie stehná
Maso z moriaka bolo trochu starsie tak som sa rozhodla ho pred pecenim marinovat v jogurtovej marinade....
Bravčové karé na chrene
Tento recept mám od pána Ondreja, múdreho človeka, svetobežníka, svetoznalca a vtipkára. Jedlo...
Ražniči z pekáča
Recept pochádza z nejakej českej stránky, ja som ho upravila, niečo som pridala, niečo...
Ružičkové jednohubky
Vdaka našej vareške sa dám na recepty, ktoré som nikdy nerobila. tieto ruže som dnes zočila na...
Sladké kura
Stehná, krídla, prsia, čo chcete, napatláme a pečieme. bez marinovania, ...
Panvičková maslová pečienka
Veľmi príjemná chuť, vhodné či ako predjedlo, alebo hlavné jedlo. Skúste, nám veľmi...
Morčacie prsia so šampiňónmi
Morčacie prsia som si umyla, očistila od nežiadúcich častí , prerezala a naklepala. Z...
Praženica s rybacím mäsom
Na masle speníme cibuľu, pridáme kúsky vykosteného uvareného rybacieho mäsa a okoreníme podľa chuti.
Teľacie na spôsob vtáčika
Pre tých, ktorým sa nechce prpliť s balením španielskych vtáčikov a majú chuť na tú báječnú...
Granadír so špekáčikmi
Máme pre vás vynikajúci granadír so špekáčikmi, ktorý sme vylepšili ešte majoránom, údenou paprikou a...
Rýchla rybka
Vacsinou sa spamatam, ze treba nieco navarit, az ked ma prepadne hlad, preto milujem...
Zelerovo-mrkvové placky na dusenej šošovici
Placky sú vďačné jedlo, existujú v nespočetnom množstve rôzneho zloženia. Tieto sú bez múky, ...
Pizzové slimáčiky
Lístkové cesto rozdelíme na polovicu. Vyvaľkáme ho, preložíme na alobal. Natrieme ho taveným syrom, polejeme trochou kečupu...
Grilované krídielka s hokaido
Mala som naložené krídla, že ich dám do rúry ugrilovať. Chvíľu predtým sme boli...
Pečená husacia pečienka Foie gras a prepelička s jablkovým chutney
Prepelicu vykostíme tak, aby nám z nej zostali prsia a stehná. Plátok pečienky a kúsky...
Pečená ryba v papieri
Vyskúšajte rybu pečenú v papieri a uvidíte ako vás tá chuť prekvapí.
Hovädzí wellington so zelerovým pyré
Šampiňóny nakrájame a opražíme na oleji a cibuľke a dochutíme soľou a čiernym korením. Celú túto zmes je...
Čili kuracinky v zemiakovej placke
Keď máte na prípravu večere v chladničke len dve kuracie prsíčka , o)