Foto: lyali
Fazuľu ako ingredienciu do šalátov používa s obľubou jeden z mojich bratov. Ja mám tentokrát premiéru. Vypomohla som si síce nepoctivo konzervovými polotovarmi, ale Zobraziť celý popisFazuľu ako ingredienciu do šalátov používa s obľubou jeden z mojich bratov. Ja mám tentokrát premiéru. Vypomohla som si síce nepoctivo konzervovými polotovarmi, ale rýchlo pripravené jedlo je niekedy priam nevyhnutnosťou. A keďže sme aj cibuľoví, pridala som ju do šalátu - kľudne ju vymeňte za jej jemnejšiu verziu - jarnú cibuľku.
porcie
príprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame podľa chuti (ja ju rozkrojím napoly a obe polovičky nakrájam na plátky, ktoré „rozoberiem“).
- 2
Šunku nakrájame na malé kocky.
- 3
Do misy dáme scedenú fazuľu a kukuricu, pokrájanú cibuľu a šunku. Poprášime bylinkovou soľou. Ochutíme sójovou omáčkou (2-3streky). Pokvapkáme olivovým olejom (1PL). Pridáme biely jogurt.
- 4
Zľahka premiešame. Dochutíme citrónovou šťavou,mletým čiernym korením, prípadne aj práškovým cukrom. Servírujeme v sklenených pohároch ozdobených plátkom citróna a podávame s pečivom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu