Ázijské rezance s kuracím mäsom

daysandjoys - fotkadaysandjoys, 1. novembra 2013
4
porcie

Suroviny

250 g
1 ks
1 PL
1 ks
4 ks väčšie
1/2 hlavy
2 PL
1 čl
1 čl
1 PL
2 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Čínske rezance dáme variť podľa návodu na balení. Medzitým si nakrájame mrkvu na tenké pásiky, cibuľu na drobné kúsky a brokolicu na malé hlavičky, ktorú dáme variť na 2 min v malom hrnci. Čínske huby zalejeme v miske vriacou vodou a prikryté necháme asi 15 min.

  2. 2

    Vo woku zohrejeme rastlinný olej, opekáme cibuľu, potom pridáme nastrúhaný zázvor, chilli, kari a garam masala a chvíľu opekáme. Pridáme nakrájanú mrkvu, nakrájané huby na pásiky, podlejeme vodou a necháme chvíľu dusiť. Brokolicu pridáme až neskôr aby nebola moc rozvarená. Pridáme sójovú omáčku, prelisovaný cesnak a zalejeme 1cl vody s hladkou múkou, čím nám vznikne hustejšia zeleninová omáčka.

  3. 3

    Mäso robím zvlášť, lebo máme v rodine vegetariána. Najprv si v plastovej dóze spravím marinádu z oleja, kari, garam masala a môže sa pridať aj trocha zázvoru a sójovej omáčky. Do marinády dáme nakrájané kuracie prsia a poriadne premiešame, necháme odpočinúť do chladu. Potom mäso opekáme na grilovacej panvici do chrumkava.

  4. 4

    Uvarené rezance pridáme do woku k omáčke a ešte chvíľu opekáme. Podávame s mäsom alebo bez pre vegetariánov, a s chilli papričkami.

Diskusia k receptu

sany11
Pekne to vyzera,urcite to aj dobre chuti,taketo podobne som robila dnes na obed
monyk
Vdaka za inspiraciu, recept buduci tyzden vyskusam:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia