Výborné kuracie kúsky fotorecept

marianne - fotkamarianne, 12. októbra 2013
Výborné kuracie kúsky (fotorecept)
Foto: marianne

Recept som našla pod názvom Kura ORIENT, ale..........tak kura radšej:-)) Vyskúšajte,sú lahodné. Fotka nie je akurátna, nemala som veľa času sa s ňou Zobraziť celý popisRecept som našla pod názvom Kura ORIENT, ale..........tak kura radšej:-)) Vyskúšajte,sú lahodné. Fotka nie je akurátna, nemala som veľa času sa s ňou pohrať, len tak narýchlo....

Suroviny

1 ks
1 PL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
3 PL (alebo masť na opekanie)
1 PL
1 ČL
1 dl
50 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Kurátko stiahneme z kože,vykostíme a nakrájame na väčšie kúsky.

    Výborné kuracie kúsky (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Do misky dáme zemiakový škrob,soľ,vajce,kari korenie,červenú paprika,čerstvé mleté korenie.

    Výborné kuracie kúsky (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    ....poriadne vymiešame...

    Výborné kuracie kúsky (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Vložíme kúsky mäsa,obalíme zmesou a necháme v chladničke odýchnuť cez noc.

    Výborné kuracie kúsky (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Na oleji/masti prudko poopekáme namarinované kúsky.

    Výborné kuracie kúsky (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Na poopekané kúsky pridáme sojovú omáčku sladkú,cukor a 1dl červeného kvalitného vínka. Necháme prevrieť,poobaľujeme kúsky,vypneme zo zdroja.

    Výborné kuracie kúsky (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    A ešte treba poopekať mandle,ktorými potom posypeme hotové jedlo.

    Výborné kuracie kúsky (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Doma bola požadovaná hrášková ryža,inak to nie je porcia pre jedného:-),bral si každý koľko si chcel,v poslednej dobe sa nám tak lepšie servíruje....

    Výborné kuracie kúsky (fotorecept)  - obrázok 8

Diskusia k receptu

paploska
fajné :-) len mne sa nikdy nechce čakať z večera do rána....
caterina
ako sa to hovori, pavlov reflex? :) mnaaam, milujem marinovane kuracie maso a ta uvodna fotka je proste neodolatelna!
afataga
taketo mame radi, robievam podobne, len ja nemam rada tie kari zmesi, ale mala by si sa raz a navzdy rozhodnut, ci maizenu alebo solamil :-)))
marianne
dakujem dievcata Vam za komentare:-) @margaretka aj mne ten med chodil po rozume,ale pisali cukor,tak cukor:-)
@afataga tak specialne som sa bola pozriet na krabicu,co som to tam vlastne fukla a ani maizena,ani solamil.Predstav si zemiakovy skrob to bol,no cert ako diabol:-)))) aku mala,taku dala:-)))))
marianne
tiez nepouzivam koreniace zmesy,toto bolo ciste kari,aspon pisali na vrecku....
angast
maizena a gustin su kukuricne skroby , solamyl je zemiakovy skrob
marianne
ja mam v tom hokej @angast ,na krabici nie je napisane solamyl,iba zemiakovy skrob....to je asi jedno,sluzbu to spravi rovnaku...
luss44
robievam podobné, ale len z kuracích prsíčok, hlavne keď potrebujem rýchly obed, dávam ešte kukuricu
salinka
Mám rada takéto naložené dobroty. Je to rýchle, praktické, nenáročné, vďačné a chutné:-)
garanco
Jedlo vyzerá fajnové, tie mandle ho len vylepšujú:-)) !
(zdá sa mi, že Ti v rozpise chýbajú vajíčka - nejako ich tam neviem nájsť)
marianne
veru,pravdu Ty mas mila @garanco ,chybaju,idem opravit,dakujem za upozornenie:-) ostatnym dakujem za komentare...
evanaaa
Tak toto si uložím, páči sa mi recept, a čo sa týka škrobu, je to jedno. Ja som si teraz kúpila - je to akože novinka, FIX Amylon - ázijská zmes ( škrobov) na obaľovanie a pridávanie do jedál, marinád, tak to použijem. Inak, tiež si myslím, ak je škrob, je jedno asi aký sa použije.
danielcacka
fajnové, náš drobec mäso veľmi nevyhľadáva, ale k tomuto nechcelo ani zemiakovú kašu, "pučila" iba mäsko, až sa jej robili bule za ušami, určite to nerobím poslednýkrát, ďakujem
jujoska
nasa stara dobra socialisticka "cina". Sviatocne jedlo, ked sme si chceli uctit navstevu. Hadam kazda domacnost ju s mensimi ci vacsimi obmenami stale podobne pripravuje dodnes, aj ja obcas :-)
marianne
@danielcacka som rada,ze sa dielo vydarilo:-) @jujoska vsak to bolo aj zo stareho komunistickeho kalendara 1988:-))) ale aj taketo zatracovane jedla sa daju spravit chutne....
jarka150
niekedy uvarím......:).....myslím, že v auguste synovi Dominikovi k meninám alebo narodeninám.........:).........pripravím si večer - nakrájam chladené kuracie prsia na kocky, vložím do marinády, ráno už len dorobím.......:).....a vlastne, nech si to mladý pán pripraví už aj sám....:).....veď načo chodí do školy?????....:).....musí zbierať skúsenosti, no nie??.....nech aj maminu niekto obslúži.....:)
bembo
včera som napácoval,dnes dokončil.nakoľko mi táto maškrta veľmi chutila,do poznámok som si napísal "odskúšané-test gut".to znamená v mojej KK,že jedlo bolo vynikjúce,treba ho robiť aj inokedy.boli vo Varche aj také recepty ,ktoré som vyskúšal a nedopadli podľa mojich predstáv,som ich vymazal.v Tvojom prípade to nehrozí,takže vďaka za túto mňamku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia