Recept som si našla na stránke TV Paprika.Mám tieto pagáčiky rada, sú vynikajúce a cesto je mäkučké ma naviac sa lístkuje.
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 500 g |
|
| 30 g čerstvé |
|
| 1 dc |
|
| 1 malá lyžička |
|
| 100 g |
|
| 1 malá lyžička |
|
| 1 ks |
|
| 3 lyžice |
|
| 300 g (pomlete alebo nasekane) |
|
| 1 ks na potretie |
|
| 1 lyžička |
|
| 2 dc vlažné |
|
| 1 malá lyžička |
|
Postup
-
1
Do mlieka som dala cukor, droždie a posypala hladkou múkoum aby na teplom mieste vykyslo.Do preosiatej hladkej múky som pridala soľ,vajce, víno,smotanu, kvások a vypracovala som cesto.Cesto som posypala hladkou múkou a uložila na teplé miesto vykysnúť.Pokila cesto kysne,pokrájala som škvarky na drobné kocočky, ja škvarky nemeliem, aspon je do čoho zahyznúť.Škvarky som pomiešala s mletým čiernym korením, soľou a bravčovou masťou.Vykysnuté cesto som rozvaľkala pokládla som naň škvarky a preložila do tvaru obálky, zakryla a nechala opäť 20 min. kysnúť. Celý postup s ukladaním a prekladaním opakujem 3x.
- 2
Hotové cesto som rozvaľkala na hrúbku 1 cm, potrela rozšlahaným vajíčkom, pomriežkovala nožom a okrúhlou formou vykrojila pagáčiky, ktoré po vykrojení pekne sformujem do úhladného tvaru .Pred pečením posypem celou rascou.Pečiem pri 200 st.20 min.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Nieje dlhé pečenie 40 minút pri 200°C?
Ked pečiem chleba ,tak ho pečiem o 10 min dlhšie a to z jedného kila.