Sviatočné predjedlo v aspiku fotorecept

danculka - fotkadanculka, 10. decembra 2010
Sviatočné predjedlo v aspiku (fotorecept)
Foto: danculka

Určite som to vyčítala,ale to už tak dlho robievam,z menšími zmenamy,podľa sezónnej zeleniny,že si myslím,že je môj...

60 minút
príprava

Suroviny

50 g
3 ks
1 bal
1 kocka
1/2 l
4 ks
1 dl
4 lyžice




Postup

  1. 1

    Pripravíme si do hrnca kocku rozdrobeného bujońu a zalejeme vodou s balíčkom želatíny a necháme ju napučať...treba dať variť vajíčka,aby sme nemuseli čakať na ne...

    Sviatočné predjedlo v aspiku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ukladanie surovín do foriem,musíš si vedieť predstaviť,ako má vyzerať predjedlo,kedˇho vyklopíš na tanier,čo vidíš na obrázku je šunka daná,ako ružička do stredu a mám ju chytenú šparátkom,aby sa nerozišla a ukladáš iné suroviny,všetko musí byť dole hlavou...

    Sviatočné predjedlo v aspiku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kedˇje to naplnené,zohrejeme želatínu,ale aby sa nám nevarila a necháme trošku vychladnúť a ešte z letnou pozalievame formy..

    Sviatočné predjedlo v aspiku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vyberieme špáradlá a dáme do chladu stuhnúť....

    Sviatočné predjedlo v aspiku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ked´je to stuhnuté vyklopíme na tanier,aby nám to išlo lepšie slabo nahrejeme fénom...

    Sviatočné predjedlo v aspiku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 7

    Dobrú chuť...

    Sviatočné predjedlo v aspiku (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

anina43
krasne dielka, dobrotky v aspiku máme radi, dik, pridávam do KK
helca103
na toto som už aj zabudla @danculka dobre že si to pripomenula nezaškodí oprášiť staré recepty. KK
marienka44
@Danculka ,tie formicky su sympaticke. Kde si ich zohnala?
To, co vycnievalo po zaliati z hladiny, nebude zavadzat po vyklopeni?
danculka
prečítaj si to 2 krát a vidíš ,čo sa vytvára ,tak pochopíš,že sú to vojcia na tvrdo,pretože želatína sa nesmie variť,bol to zámer,čo trčí z formičky,kedˇto preklopíš,bude to okolo tej tortičky aspikovej ako ozdoba..
marta23
@danculka , však na naplnenie môžu poslúžiť aj sklenené kompótové misky? Páči sa mi to, ukladám do kk.
zitar
véééľmi pekné a aspik mám strašne rada, určite to skúsim
mgut
Aj toto vyzerá perf.a chutí isto ešte lepšie.určite urobím...
danculka
Dúfam,že si prečítaš všetky moje recepty,budem veľmi rada,dík za komentár..
vieraa
Super, vyzerá to úžasne, ja robí to po dobným sposobom , rozdiel je iba v tom, že použijem formu na srnčí chrbát a tiesuroviny sú už na každej aké použije. Ja najčastejšie používam vajíčka, šunku, hrášok, kukuricu a niekedy šampiony
dandika1
@danculka recept zaujal ukladam,treba mat po ruke.aj nieco na studeno,potesilo mato,ale do akeho mnozstva vody tu zelatinu namocit?Urobit podla navodu?Ak mozes daj vediet:::vdaka...
dandika1
@danculka dakujem za skoru odpoved vies mam uz nieco odvarene ,ale zelatinu som nikdy nepouzivala,ale mato velmi laka Ty si ma teraz nakopla tak hned mezdi sviatkami urobim.Ja som na vareche nova tak ,ze sa zo vsetkym zoznamujem ,dufam ,ze aj mne sa raz podari pridat recept a niekedy s Bozou pomocou sa naucim dat aj foto... PS moze sa zelatina aj ochutit octom???pekne sviatky....