Veľkonočná tlačenka fotorecept

ekuricova - fotkaekuricova, 24. marca 2011
Veľkonočná tlačenka (fotorecept)
Foto: ekuricova

Tento recept robieva moja mama raz do roka, a to vždy len na Veľkú noc. Šibačom vždy chutí.

Suroviny

250 ml
6 ks natvrdo
150 g
1 konzerva
1 ks menšia
1 kocka
1 ks
300 ml




Postup

  1. 1

    Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť. Cibuľu, vajcia a salám nakrájame na malé kocky, zmiešame s majonézou a zeleninou (Moravanka, Zámocká zmes, podľa chuti). Pozor! Šťavu z konzervy nevylievame!

    Veľkonočná tlačenka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do šťavy z konzervy pridáme 3 dcl vody, zmiešame, tekutinu rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme bujón podľa chuti a uvaríme. Necháme vychladnúť. Do druhej časti pridáme potravinársku želatinu a pripravíme podľa návodu. Necháme vychladnúť.

    Veľkonočná tlačenka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko spolu zmiešame a zmes vylejeme do formy. Ja som naspodok formy dala mikroténové vrecko,aby sa mi ľahšie vyklápala. Dáme do chladničky stuhnúť.

    Veľkonočná tlačenka (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

zdezda
mňaaam, aj my si takúto robievame :-), je chutná a šikovná na pohostenie, netreba nič iné k nej okrem pečiva
coldbery
Aj ja to robievam.....deti to zbožňujú.....príma...:-)))

pekne nafotené.....
frona
Ja to tiež poznám,aj som to už robila, len to nemá názov tlačenka :))))
danapa
robievam na velkonocne sviatky - velka mnamka ☺☺☺
duschko
Velmi zaujimavy recept. Musim vyskusat. Ukladam do MKK.
abdul
Tak toto vidím prvý krát, ale isto stojí za vyskúšanie. Do KK.
dana2
Prosím akú presne práškovú želatínu používate? Je ich teraz dosť na trhu.
seaton
práve dnes som túto pochúťku spomínala manželovi že už niekoľko rokov sme to nerobili ďakujem a ukladám zeleninu sme dávali moravanku
evetik
Toto robím dosť často,ale namiesto bujonu dávam vegetu.Vyskušam s bujonom.


3sandra3
to je skvelé... to nepoznám... určite urobím túto krásnu tlačenku
dedos
určite to vyskušam môže to byť vynikajúce.
ekuricova
Ďakujem za všetky ohlasy. Želatinu používam práškovú potravinársku, takú tú obyčajnú (nespomeniem si teraz na výrobcu),teraz som zohnala len Dr. Oetker a držala dobre.
Raz som robila aj z Tesco želatiny, no tam som zrejme neodhadla množstvo a vôbec mi nestuhla. Tak sme ju jedli s lyžičkou.
A takisto zvyknem používať vegetu, ak nemám bujón. S bujónom má tlačenka silnejšiu arómu, niekomu to môže prekážať.
sestricka126
vyskusam ju a ukladam do KK raz som nieco podone robila ale nesla tam majoneza a nakoniec som ju jedla len ja :D ale skusit mozem :D
sasha30
toto zboznujem ale este pridavam na hrubo nastruhany syr tehlu 20 dkg.
ivan14
Někde to tu je jako vaječná tlačenka, tam jsem komentoval, ale napíšu to i sem: výborné je nalít hmotu do očištěného paprikového lusku. Chutné, a na řezu to vypadá moc hezky.
Přidat strouhaný sýr mě nenapadlo, zkusím!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia