Foto: ekuricova
Tento recept robieva moja mama raz do roka, a to vždy len na Veľkú noc. Šibačom vždy chutí.
Postup
-
1
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť. Cibuľu, vajcia a salám nakrájame na malé kocky, zmiešame s majonézou a zeleninou (Moravanka, Zámocká zmes, podľa chuti). Pozor! Šťavu z konzervy nevylievame!
-
2
Do šťavy z konzervy pridáme 3 dcl vody, zmiešame, tekutinu rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme bujón podľa chuti a uvaríme. Necháme vychladnúť. Do druhej časti pridáme potravinársku želatinu a pripravíme podľa návodu. Necháme vychladnúť.
-
3
Všetko spolu zmiešame a zmes vylejeme do formy. Ja som naspodok formy dala mikroténové vrecko,aby sa mi ľahšie vyklápala. Dáme do chladničky stuhnúť.
pekne nafotené.....
Raz som robila aj z Tesco želatiny, no tam som zrejme neodhadla množstvo a vôbec mi nestuhla. Tak sme ju jedli s lyžičkou.
A takisto zvyknem používať vegetu, ak nemám bujón. S bujónom má tlačenka silnejšiu arómu, niekomu to môže prekážať.
varecha.pravda.sk/recepty/majonezova-pochutka-fotorecept/...
Přidat strouhaný sýr mě nenapadlo, zkusím!