Grilovaný baklažán so šampiňónmi

hanee - fotkahanee, 3. júla 2012
Grilovaný baklažán so šampiňónmi
Foto: hanee

Jednoducha, lahka vecera na letne horuce dni. Minuly tyzden nam vonkajsiu grilovacku prekazil urputny dazd, dnes sme doma na grilovanie vyuzili grilovaciu panvicu a vyrazne nam pripravu sprijemnoval ventilator .o)

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks mlady
250 g čerstvé

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklazan umyjeme, nakrajame na hrubsie platky a celkom stedro osolime. Nechame tak 20 min odpocivat. Pusti prebytocnu stavu a horkost. Potom ho omyjeme, osusime papierovym obruskom a dame do vacsej nadoby. Sampiony umyjeme, prerezeme na polovice a prihodime k baklazanom. Zakvapneme olivovym olejom a posypeme grilovacim korenim. Misku zatvorime a poriadne zatrepeme, nech sa olej a korenie dostanu na kazdy kusok zeleninky.

    Grilovaný baklažán so šampiňónmi - obrázok 1
  2. 2

    Nechame postat aspon pol hodinku a potom uz len kladieme na rozpaleny gril, alebo panvicku. Grilujeme z oboch stran tak 4- 5 minutiek, asi podla intenzity ohna, proste do hneda. Ak to pripravujete na panvicke ako my, najskor robte baklazany, lebo sampiony pustia vodu.

    Grilovaný baklažán so šampiňónmi - obrázok 2
  3. 3

    Ked su baklazany opecene z oboch stran, vybereme na misu...

    Grilovaný baklažán so šampiňónmi - obrázok 3
  4. 4

    ... a prihodime na panvicku sampiony, tie som ja grilovala o nieco dlhsie, lebo grilovacia zmes obsahovala sol, takze najskor pustili vodu, tak sme museli cakat, kym sa odpari a az potom sa zacali chytat pekne do hneda. (cize ak najdete zmes bez soli, odporucam ju viac)

    Grilovaný baklažán so šampiňónmi - obrázok 4
  5. 5

    my sme si stihli este aj cersty chlebik k tomu napiect ( to sa vam na grile asi nepodari .o)))

    Grilovaný baklažán so šampiňónmi - obrázok 5
  6. 6

    ku grilovenaj zeleninke som este podavala nakrajane cerstve paradajky a uhorky, ale foto uz som nestihala, vona jedla a cerstveho chlebika bola silnejsia ako moje umelecke ambicie fotografa .o))

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: