Foto: hanee
Jednoducha, lahka vecera na letne horuce dni. Minuly tyzden nam vonkajsiu grilovacku prekazil urputny dazd, dnes sme doma na grilovanie vyuzili grilovaciu panvicu a Zobraziť celý popisJednoducha, lahka vecera na letne horuce dni. Minuly tyzden nam vonkajsiu grilovacku prekazil urputny dazd, dnes sme doma na grilovanie vyuzili grilovaciu panvicu a vyrazne nam pripravu sprijemnoval ventilator .o)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Baklazan umyjeme, nakrajame na hrubsie platky a celkom stedro osolime. Nechame tak 20 min odpocivat. Pusti prebytocnu stavu a horkost. Potom ho omyjeme, osusime papierovym obruskom a dame do vacsej nadoby. Sampiony umyjeme, prerezeme na polovice a prihodime k baklazanom. Zakvapneme olivovym olejom a posypeme grilovacim korenim. Misku zatvorime a poriadne zatrepeme, nech sa olej a korenie dostanu na kazdy kusok zeleninky.
-
2
Nechame postat aspon pol hodinku a potom uz len kladieme na rozpaleny gril, alebo panvicku. Grilujeme z oboch stran tak 4- 5 minutiek, asi podla intenzity ohna, proste do hneda. Ak to pripravujete na panvicke ako my, najskor robte baklazany, lebo sampiony pustia vodu.
-
3
Ked su baklazany opecene z oboch stran, vybereme na misu...
-
4
... a prihodime na panvicku sampiony, tie som ja grilovala o nieco dlhsie, lebo grilovacia zmes obsahovala sol, takze najskor pustili vodu, tak sme museli cakat, kym sa odpari a az potom sa zacali chytat pekne do hneda. (cize ak najdete zmes bez soli, odporucam ju viac)
-
5
my sme si stihli este aj cersty chlebik k tomu napiect ( to sa vam na grile asi nepodari .o)))
-
6
ku grilovenaj zeleninke som este podavala nakrajane cerstve paradajky a uhorky, ale foto uz som nestihala, vona jedla a cerstveho chlebika bola silnejsia ako moje umelecke ambicie fotografa .o))
Diskusia k receptu