
Zaúdený jelení chrbát s orechovo-jablkovým pyré
Veľa ľudí si myslí, že orechy sú doménou sladkej kuchyne. Nie je to však pravda,...

Sušené stehno
Stehno umyjeme a osušíme. Cesnak nasekáme najemno, bobkové listy rozdrobíme, rozmarín nakrájame a všetko...

Králičie stehná marinované s drienkovicou
Jeden z možných spôsobov prípravy lahodného králičieho, ale aj zajačieho mäsa. Ďakujúc „super“ kamarátovi Tiborovi...

Žltý hrach s kurkumovou ryžou
Na záver som pridala na tanier aj jadierka z granátového jablka, asi zvláštna kombinácia ale vrelo...

Slivkový šalát s fetou
Osviežujúci ľadový šalát s kúskami jablka, hrušky a slivkami, posypaný syrom feta a vlašskými orechmi....

Syr v cuketovom lievanci alebo: ako sa syr spriatelil s cuketou
V tejto práci sa pán syr „skorozaľúbil“ do slečny cuketky. Nakoniec z toho vzniklo nečakané priateľstvo. Vážme...

Batatová krémová polievka z Luli Chefa
Veľkonočná krémová batatová polievka, vhodná pre deti ako príkrm, ale aj pre dospelých. V...

Kuracie prsia a la študenti
... no tak teda toto ja môžem najviac... a ešte k tomu keď pomáhame všetci na priváte......

Pečená krkovička so žihľavovým pestom
Krkovičkové hrubé, nerozklepané rezne pripravíme na pečenie, dáme na ne koreniny a kvapku vody na spodok pekáča...

Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine
Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni...

Palacinky zo špaldovej múky s kapustovou tofu plnkou
Hríby vopred namočíme do horúcej vody aspoň na hodinu, aby zmäkli. Mlieko, múku a...

Sobotňajšia šošovica
Tak som dostala chuť na strukoviny, že som si nafľaku musela uvariť polievku. A prečo...

Šalát z quinoy a sójových luskov edamame
Pre zaujímavosť: quinoa (obilnina) a edamame (zelené sójové bôby) k sebe nerozlučne patria. Obe potraviny obsahujú...

Bravčové závitky s hubami
Mäso umyjeme, osušíme utierkou a nakrájame na rezne. Umyté a očistené pečiarky osolíme, okoreníme a...

Bezlepkový slaný koláč s bryndzou a cuketou
Bryndza - náš slovenský poklad - nás nikdy neomrzí, ani v bezlepkovom varení a pečení....

Plnený židovský husací krk podľa Jozefa Foldesa
Vkladám další recept na túto pochúťku od židovského šéfkuchára, ktorý sa sám vyjadril, že je...

Losos Wellington
Toto jedlo mi už dlhšie vŕtalo v hlave a konečne som sa odhodlala na svoj prvý pokus....

Bruschetta
Jednoduchá a rýchla príprava, ktorú zvládne každý. Vhodné ako predjedlo, malé občerstvenie pre nečakanú návštevu(ale...

Hríbové ragú s polentou a vajcom
Vodu s vývarom privedieme do varu a postupne za stáleho miešania pridávame kukuričnú krupicu. Znížime na...

Pivné špekáčiky
Špekáčiky rozrežeme pozdĺžne na polovice, olúpané cibule nakrájame na polovične kolieska. Pivo rozmiešame s kečupom...

Staročeská roštenka
Roštenky naklepeme, narežeme okraje, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Na panvici z...

Jamajské marinované kurča s fazuľovou ryžou
Marinádu pripravíme tak, že rozmixujeme všetky ingrediencie.

Mäsový koláčik na spôsob Christmas mince pie
Cibuľu, očistené jablko a zeler nakrájame na drobné kocky, opražíme a pridáme mäso. Všetko necháme dobre...

Vyprážané jablkové taštičky s medovkou
Ošúpané jablká nakrájame na kocky. Ochutíme škoricovým a vanilkovým cukrom, citrónovou šťavou a pridáme nakrájanú medovku...

Zemiaky plnené syrokrémom a kukuricou
Zemiaky so šupkou uvaríme vo vode. Vychladené zemiaky ošúpeme, prekrojíme a stred zemiakov opatrne vyberieme...

Chrenová zapečená treska so syrom
Tresku umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky, ktoré pokvapkáme šťavou z polovice citróna...

Kura na troch horčiciach
Tento recept dostal manžel od kolegu a nech nad ním budete akokoľvek neveriacky krútiť hlavou (ako najskôr...

Karí placky
Výborné. Celej rodine chutia. Ak máte radi mäso môžte podávať placky ako prílohu k mäsu....

Omeleta s brokolicou a chrenom
V televíznej relácii ma zaujalo varenie na pobreží nórskych fjordov. Som rozhodne za slovenskú váru, ...
Druhy jedál
Bezmäsité jedlá
Mäsité jedlá
Cestoviny
Exotické jedlá
Huby
Nápoje
Ovocné
Pizza
Podľa prípravy
Rýchle jedlá
Syry
Zelenina
Zemiaky