Foto: lovemuffin
Lievance o troch surovinách, veľmi jednoduché, rýchle a chutné. Navyše bez múky, cukru či mlieka... čiže vhodné pre ľudí s alergiou na lepok a Zobraziť celý popisLievance o troch surovinách, veľmi jednoduché, rýchle a chutné. Navyše bez múky, cukru či mlieka... čiže vhodné pre ľudí s alergiou na lepok a laktózu!
porcia
príprava
Postup
-
1
Banán ošúpeme, nalámeme do misky a rozmačkáme vidličkou. Primiešame vajíčko a zahustíme mandľovou múčkou kým nie je cesto dostatočne husté (mne stačili 2 veľké lyžice). Ešte sa mi tam pýtala štipka soli na zvýraznenie sladkej chuti, ale to je na vás či ju pridáte. Na panvici si rozpálime olej/maslo/kokosový olej a na najnižšej teplote opekáme lievance.
-
2
Mne najlepšie chutia s mandľami a medovým či javorovým sirupom. Môžete si ich aj poliať horúcim ovocím a šľahačkou (čerstvé či mrazené drobné ovocie povaríme s 1-2 lyžicami cukru kým nepustí šťavu a cukor sa neroztopí, miešame opatrne aby sa ovocie nezmenilo úplne na kašu ale ostali aj celé kúsky). Dobrú chuť!
Diskusia k receptu