Rebierka v ríbezľovej marmeláde
Cesnak dobre popučte. Dajte do misy, pridajte marmeládu, soľ, korenie, ocot, ...
Raw kašička verzus detská výživa trochu inak
Zdravie našich detí ( i to naše) môžme do značnej miery ovplyvniť už v mladom veku...
Lúskový krém so strateným vajcom
Dostali sa mi do rúk od svokry čerstvé fazuľové lúsky, tak som pripravil tento krém- omáčku, ...
Polníček s avokádem a sušenými rajčaty
Tahle kombinace nikdy nezklame. Příjemný salát na každou roční i denní dobu.
Pečená zeleninová torta
Bola som na trhu, nakúpila zeleninu a upiekla z nej tortu. S pečenými zemiakmi vznikol celkom dobrý...
Guľky s Amarettom bez múky a cukru
Skúšam recepty z knihy Sladkosti bez výčitiek :) veľmi príjemná, horká chuť.
Krémová cibuľačka
Lahodná krémová polievka vhodná nielen na obed, ale kľudne aj na večeru a do každého počasia....
Bulgur s mexickým tuniakom
Výborný šťavnatý bulgur s tuniakom, ktorý zasýti. Rýchla a chutná večera.
Kefírové jablkové lievance s krupicou
Ošúpané jablká nastrúham na stredných (nie veľkých) očkách a drevenou vareškou premiešam s krupicou. Pridám soľ,...
Tigrie krevety na Rebelote
Jednoduchý a rýchly recept, ktorý nielen zasýti ale aj osvieži.
Luštěninová polévka S Hudbou Vesmírnou
Populárna hudobná skupina S Hudbou Vesmírnou uvarila v štúdiu TV Varecha Luštěninovú polévku (strukovinovú polievku) podľa ChefKamu....
Špargľa v sezame
... už staroveké národy považovali špargľu za delikatesu. Zároveň však dokázali oceniť aj jej nepopierateľnú liečivú...
Pečené zemiaky pre @sovku a ...
Tieto zemiaky boli vykopané v sobotu a v nedeľu sme si pochutnávali s návštevou. Poznajú moje zaľúbenie...
Roláda z lososa, zubáča a špenátu
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemných čerstvých filiet zo zubáča a lososa. Z lososa pripravíme steak,...
Karamelizovaný bôčik
Nedejte se mýlit, v karamelu je (nebo neni) kokos, ale ten je tak zakomponován, že to není poznat....
Omeleta à la pizza
Táto omeleta vznikla dnes večer v mojej fantázii a dopadlo to perfektne. Bola to mňamka :)
Pirátska zmes
Recept som kedysi vyčítala v starom kalendári, v tak starom ako ja... Je nenáročný na...
Krkovička s hubovou prílohou podľa Janočky
Môj dnešný experiment - preto podľa Janočky, ale musím povedať, že úspešný. Dúfam, ...
Tagliatelle so syrovo-hubovou omáčkou
Tento recept bol vytvorený narýchlo, pretože som si potrebovala spraviť niečo rýchle, chutné a hlavne...
Bravčové plece v pletenke
Ohromná desiata na cesty do prírody. Večer to dám do pomalého hrnca a ráno robím pletenky...
Bravčovo-bryndzová roláda, zelerové zemiaky
Chudé bravčové mäsko plnené ochutenou bryndzou pečené v alobale, k tomu pretlačené zelerové zemiaky. Intuícia...
Cestoviny s tekvicovou cottage omáčkou
Včera som chcela na obed nejaké super jesenné jedlo, najlepšie tekvicové a napadlo mi urobiť z...
Mliečna ryža s granátovým jablkom
Prvýkrát som vyskúšala urobiť mliečnu ryžu a bola som milo prekvapená ako je to jednoduché a...
Toskánsky kel (lacinato kale) restovaný ako príloha
Aby bol efekt nadobúdania štíhlejších proporcií našich zovňajškov „na betón“ istý, musíme pozornosť venovať aj prílohám....
Krakovská pochúťka
Recept mám od maminy, ona neviem, odkiaľ ho mala, takže ani neviem, prečo...
Tekvicová krupica s rýdzikmi a fazuľkovými luskami
Kus tekvice zabalíme do alobalu a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme cca 50 minút.