Foto: alexdidi
Tento recept ma naučila moja babička, ktorá žila v USA. Preto aj ten názov na toto jednoduché jedlo z jedného hrnca. Pri tomto recepte Zobraziť celý popisTento recept ma naučila moja babička, ktorá žila v USA. Preto aj ten názov na toto jednoduché jedlo z jedného hrnca. Pri tomto recepte ma vždy napadne to známe " v jednoduchosti je krása". Uvarené je za malú chvíľku a pritom chute z jednotlivých surovín sa tak prepoja, že každá z nich má inú, vylepšenú chuť. Je to naozaj veľmi, veľmi chutné jedlo a ešte aj suroviny z ktorých sa pripravuje sú také slovenské...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme. Použijeme stredne veľké celé zemiaky. Kapustu rozrežeme na 4 časti. Klobásku necháme v celku. Musí byť dobrá kvalitná údená klobáska. Cibuľa a cesnak sú tiež celé, neporezané. Všetky suroviny okrem octu vložíme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou, aby boli zakryté a varíme po zovretí vody miernym varom 15minút. Pridáme ocot a varíme ešte 5minút. Potom všetku vodu zlejeme.
-
2
Na masti opražíme do ružova na drobno pokrájanú cibuľu.
-
3
Servírujeme tak, že na tanier dáme klobásku, 1/4 kapusty, zemiaky a bohato polejeme masťou s cibuľkou. Tip: najlepšie je toto veľmi rýchlo pripravené jedlo práve vtomto období z novej kapusty a zemiakov, ale pripravujem ho aj v zime tak, že najprv povarím kapustu a potom pridám ďalšie suroviny a dovarím.
u plotny.