Špenátový koláč z kukuričnej múky
mala som chuť na špenát, ale nie v obvyklej forme a aj mäsa mám už plné...
Červená kapustnica s jahňacinou
Na masti opražíme posekanú cibuľu, pridáme sušené huby a marhule, bobkové listy, celé čierne...
Shakshouka so špenátom a s fetou
Shakshouka je pôvodom severoafrický recept, ktorý sa stal svetovým vďaka jeho pôvabnej jednoduchosti. Vhodné aj...
Losos na šampiňónoch
Filety pokropíme citrónom, ľahko potrieme rastlinným maslom, osolíme a okoreníme. Na 10 minút ich...
Slivkové gule s makom bez lepku
Sezóna sliviek sa začala. Dobré slivkové gule sú pochúťka. Dajú sa spraviť aj bez...
Srdiečková omáčka
Patríme medzi tých, ktorí kuracie srdiečka máme radi :-) Srdiečka na jemnej bielej, pre niekoho...
Lososový tatarák na pomaranči, citróne a bazalke
Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé...
Hubová hrianka
Poobede sme na chvíľu vybehli do lesa a našli sme najaké suchohríby, zopar hríbov a druhú...
Terchovská čierna polievka
Mlieko a z neho syry, bryndza, tvaroh. K tomu zemiaky, kapusta a slivky, ...
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Prsia s aromatickou a zaujímavou zeleninou vás jednoducho očaria.
Kalorická bomba z kuracej pečienky
Toto jedlo zbožňujem, aj keď by som si takéto veci nemala povoľovať jesť. Ale...
Kráľovské bagety s bravčovou panenkou
Tento recept mám od môjho priateľa, ktorý mi túto skvelú špecialitu pripravil na Valentína. Nechajte...
Hovädzie kocky na smotane s klobásou a fazuľkami
Dnešný nedeľný obed. Mala som v mrazáku posledný kúsok hovädziny a kombinovala som ho dnes s...
Nacatamal
Jedlo, ktoré ma korene v starej Mayskej kultúre, tradične pripravovane v Nikarague počas Vianoc, ...
Pošírovaná bravčová panenka s marinovanými hubami
Očistenú panenku namarinujeme do hľuzovkového oleja, byliniek a ochutíme soľou a korením. Zabalíme do fresh...
Jablkové vankúšiky :-)
Tak takto dnes nazval náš synček koláčiky, s ktorými pomáhal :-))) Toto kysnuté cesto je vynikajúce,...
Karí zo žltej šošovice
Na rozpálenú panvicu nalejeme slnečnicový olej. Pridáme najemno nakrájanú šalotku, speníme do sklovita, trvá...
Hubové rizoto s omáčkou zo syra Taleggio a bylinkovým olejom
Na masle a olivovom oleji speníme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme huby, ryžu a restujeme...
Vianočný kapor s orieškami
Vianočný kapor je neodmysliteľný na našom stole. Tento rok som ho naplnila jablčkami a posypala mletými...
Aromatická tekvicovo-kokosová polievka
Skvelá obmena za tradičnú tekvicovú polievku, ešte k tomu vegánska.
Rybie filé s hríbikami obalené v hlávkovom šaláte a lístkovom ceste
Moj najmladsi syn sa uci za kuchara. Na buduci tyzden bude mat zaverecne skusky na tento...
Vepřová játra La Alcron
Játra můžu na všechny způsoby. jen si ji většinou dělám jen pro sebe, přítel ji...
Špagety s omáčkou zo šampiňónov
Špagety uvaríme v mierne osolenej vode a scedíme ich. Na malom množstve olivového oleja krátko orestujeme nadrobno...
Najchutnejšie penne cestoviny
Penne cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode cca 15 minút. Z uvarených cestovín si odlejeme približne...
Hrachová kaša s kyslou kapustou a údeným mäsom
Vydala som sa na staré kolena na Liptov. Až teraz som zistila, aký je Liptov krásny a aké sú tu chutné jedlá....
Curry brokolica
Brokolica nebola veľmi obľúbená v našej rodine, ale ked som vyskúšala tento recept mnam... je veľmi...
Rýchlovka zo základných surovín
V tejto práci, ktorú tu prezentujem bez slovného doprovodu (a pôvodne som ju nazval : Klasika...
Zabíjačková špecialita zo žitného ostrova
Na zabíjačke u nás to býval prvý teplý pokrm, ktorý sa podával. Bývalo to okolo...