Nátierka z krabích tyčiniek a avokáda

miamia - fotkamiamia, 3. januára 2013
Nátierka z krabích tyčiniek a avokáda
Foto: miamia

Pri príprave sushi zostalo zo surovín, a kedže mi bolo ľúto niečo vyhodiť, podarila sa veľmi lahodná pomazánka... :) Papali sme ju s domácim Zobraziť celý popisPri príprave sushi zostalo zo surovín, a kedže mi bolo ľúto niečo vyhodiť, podarila sa veľmi lahodná pomazánka... :) Papali sme ju s domácim "orechovým" chlebikom a vychladeným šalátom... Stojí za vyskúšanie! :)

10 minút
príprava

Suroviny

8 ks
1 ks
1 PL
2 ks
1/2 ks (nemusí byť)
podľa chuti
podľa chuti
Šalát:
1/3 ks
1 ks
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny som vymiešala ponorným mixérom do peny.

  2. 2

    Podávala som s chlebíkom s orechami a vychladeným šalátom, pripraveným z nakrájaného žltého melóna, červenej papriky a šalátovej uhorky...

  3. 3

    Nestíhala som veľmi fotiť, pomazánka mi mizla pred očami... :) Odporúčam neskladovať dlho, nakoľko je tam rybie mäsko (krabie tyčinky).

Diskusia k receptu

miamia
@rajnica a preco teda nejaku neurobis a nepridas si aspon jeden recept, hmm? :D ale dobre, nech je po tvojom...prepisujem pomazanku na natierku... :)
violetacamorova
Velmi pekna pomazanka a aj salatik, ja som robila na silvestra krabiu pomazanku od @bozulka a ukladam si aj tvoj recept. Neviem preco si menila nazov ved nebol zly .... Asi by si si niektore komenty nemala vsimat, lebo neviem kolko dotycny pridal dobrych receptov, ale divnych komentov tu ma neurekom.
miamia
@violetacamorova dakujem za podporu :) nie som tu dlho, tak este nemam uplnu databazu vsetkych "hodnotnych" Varechacov... je fakt skoda, ze sa nedaju zobrazit suhrnne komenty jednotlivcov, potom by sme sa rychlo zorientovali... :)
nonna
V prvom rade želám 7000 x zdravia do nového roku a nech Ti to varí a pečie a mieša sa nádherne a chutne, ako doposiaľ. Po druhé, @violetacamorova ma predbehla, lebo aj ja Ti idem prízvukovať, že sa tu nenechaj iritovať istými "premúdrymi" kreatúrami. Sú bezhodnotné! No a po tretie, tento Tvoj "mišung" je isto-iste ľahodný a príjemný pre chuťové poháriky, čiže následne pre naše šedé mozgové. Ukladám do KK! Drž sa a nedaj sa komandovať, NIK tu na TO nemá právo!
2010
Nekomentujem recept len krabie tycinky , uplne inac by to znelo z coho su naozaj tie krabie tycinky...Nátierka z pangasiusa, glutamanu a avokáda.
miamia
@nonna , ďakujem, si fakt zlatá! :) @2012 dávam dosť pozor na pangasia, nekupujem ho..aj na krabích tyčinkach bolo napísané, že sú z treskovitých rýb...neviem, snáď sa nemýlim, ale pangasius nie je treskovitá ryba...či hej? ale, že krabie tyčinky okolo kraba ani nešli, to je jasné..preto som aj v recepte spomenula, že je tam rybie mäso...aby ten názov nezavádzal... je smútné, čím nás kŕmia, čítam stále zloženia...ale, niekedy sa tomu nedá úplne vyhnúť... aj šunku kupujem 95% -nú, lebo za vodu a kožky im platiť nebudem...
rajnica
Milé (niektoré) varešky, je smutné, ak sa tvárite múdro, ale ctiť si štátny (a možno i váš materinský jazyk) sa vám nepáči.
To ako by ste dali vaše dobré chutné kuchárske výtvory na ufúľaný tanier.
P. F. 2013
2010
@miamia , ja len ze ked EU sa zaobera tvarom uhoriek ze daako zabudlo na krabie tycinky co je vo vacsine sveta Surimi , inac Vietnam je velky vyrobca takze aj ked to volaju treskovita bude to skor sumcovita , inde sa pouziva ryba pollack, len tak pre zaujmavost pozri na zadnu stranu som zvedavy aky je obsah ryb na Slovensku v tycinkach ? 20 %, 30%.
@rajnica uz tu rok slubujes ako pridas ten najlepsi recept ...
nonna
@rajnica - milý a naddrahý, kto sa tu stále a všade tvári MÚDRO, ste Vy a ďalších zopár Vám podobných. A lapajúcich sa všetkého, kde môžete buzerovať s potešením. Na iných miestach a INÍ sa dopúšťajú prehreškov a to oveľa závažnejších, ako tu voči štátnemu a materinskému jazyku. Sekírovať voči nespisovnosti treba predovšetkým niekde indea nie tu. Miamia nenapísala nič nezrozumiteľného, či nebodaj vulgárneho. Užitočnejší by ste bol na jazykovom ústave, keď ste si tak istý svojou bezchybnou slovenčinou. A mnohým Varecháčom by sa to určite páčilo a uľavilo by sa im.
mesiar50
parádička na takéto raňajky by som sa nechal pozvať
určite by som neodmietol
mesiar50
@miamia
Ahoj ešte nemusíš začať prestierať prídem až v marci,ale aj tak si zlatá.Pozdravujem ťa z holandska




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia