Ryžové guľky

evani - fotkaevani, 18. mája 2015
Ryžové guľky
Foto: evani
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Jablká si nastrúhame, pridáme ryžovú múku, ľanové semienka, agáve urobíme cesto z ktorého tvaruje guľky. (Ingrediencií podľa množstva, ktoré chceme.)

  2. 2

    Dáme zovrieť vodu a guľky do nech nahádžeme, keď vyplávajú na povrch môžeme vyberať.

  3. 3

    Ochutíme napríklad škoricou, makom, orechmi.

Diskusia k receptu

elixir
@evani jedlo vyzerá super, vieš poradiť aj množstvá surovín, aspoň tak orientačne? Rada by som vyskúšala a pritom čo najmenej experimentovala :)
frezia68
Uložené,vyskúšam :-) @mijata : z ryžovej múky robím palacinky: 100 g múky,2 vajíčka ,štipka soli,4 dcl mlieko,trocha cukru.Cesto je riedke,ale palacinky tenké a výborné,možná sa Ti zíde recept.
mijaita
Zídě, díky! Ja palačinky moc rada, nejrychlejsí desert se skorici a maslem, luxus s jablíčkovým pyré a rozinkama.
evani
@elixir v tomto prípade som robila od oka, preto som nedala presné množstvá, ale približne 2 hrnčeky múky, 3 jablká, agáve tak 2PL, ľanove semiačko 1 plnú ČL :) Hlavné je, aby cesto držalo pokope a dali sa z neho tvarovať guľky, snáď som troška pomohla :) @mijaita aj muffinky z ryžovej múky sú výborné :)
evanaaa
Aj by som vyskúšala, tú ryžovú múku kde asi dostanem - len vo vybraných obchodoch ( Zdravá výživa, ap.)? Lebo mlieť ryžu, to by asi nebolo dokonalé, najmä ak nemám vhodný mlynček na to.
evani
@kukulienka71 ja by som z ryzovych vlociek tiez skusila ryzovu kasu je vyborna :) @evanaaa ryzovu muku zozeniete napriklad aj v bille, dnes som sa na nu akurat pozerala v tom regale pre celiatikov...
evanaaa
@evani , vďaka, práve dnes som tam bola, ale podívam sa, a aj na to,kde všade sa dá použiť, keď ju už budem mať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia