Kuracie steaky s brusnicovou redukciou a kokosovou ryžou fotorecept
Foto: kukulienka71
Dnešný obed bol improvizáciou,napadlo ma vyskúšať niečo nové.Kombinácia kuracích pŕs s ovocnou omáčkou a ryže s opraženým kokosom sa celkom vydarila.Posúďte sami.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia zbavíme kože,hrudnej kosti ,umyjeme a nakrájame priečne na polovicu.Maslo rozpálime na panvici mierne osolené steaky na ňom pražíme z každej strany asi 3-4 minúty.
-
2
Opečené steaky vyberieme z výpeku a uložíme do tepla.
-
3
Sušené brusnice medzitým uvaríme do mäkka v asi 1,5dcl vody.
-
4
Uvarené brusnice spolu s vodou,v ktorej sa varili pomixujeme a prepasírujeme do výpeku po steakoch,ochutíme štipkou mletej škorice a mletého zázvoru,varíme za občasného miešania až do odparenia vody,zredukujeme.
-
5
Medzitým si pripravíme ryžu obvyklým spôsobom.Kokosovú múčku opražíme opatrne nasucho na panvici.
-
6
Hotovú ryžu zmiešame s opraženým kokosom
-
7
Hotové jedlo servírujeme čo najskôr.
ukladám :-)
ale tú úžasnú brusnicovú redukciu si viem živo predstaviť aj k inej hydine a dokonca aj k divine veľmi dobručké.
5*****