Kuracie steaky s brusnicovou redukciou a kokosovou ryžou fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 22. januára 2014

Dnešný obed bol improvizáciou,napadlo ma vyskúšať niečo nové.Kombinácia kuracích pŕs s ovocnou omáčkou a ryže s opraženým kokosom sa celkom vydarila.Posúďte sami.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks s kosťou a kožou
5 dkg
1/2 hrnček
podľa potreby
1 hrnček
1 ČL
2 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia zbavíme kože,hrudnej kosti ,umyjeme a nakrájame priečne na polovicu.Maslo rozpálime na panvici mierne osolené steaky na ňom pražíme z každej strany asi 3-4 minúty.

    Kuracie steaky s brusnicovou redukciou a kokosovou ryžou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Opečené steaky vyberieme z výpeku a uložíme do tepla.

    Kuracie steaky s brusnicovou redukciou a kokosovou ryžou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Sušené brusnice medzitým uvaríme do mäkka v asi 1,5dcl vody.

    Kuracie steaky s brusnicovou redukciou a kokosovou ryžou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uvarené brusnice spolu s vodou,v ktorej sa varili pomixujeme a prepasírujeme do výpeku po steakoch,ochutíme štipkou mletej škorice a mletého zázvoru,varíme za občasného miešania až do odparenia vody,zredukujeme.

    Kuracie steaky s brusnicovou redukciou a kokosovou ryžou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým si pripravíme ryžu obvyklým spôsobom.Kokosovú múčku opražíme opatrne nasucho na panvici.

    Kuracie steaky s brusnicovou redukciou a kokosovou ryžou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotovú ryžu zmiešame s opraženým kokosom

    Kuracie steaky s brusnicovou redukciou a kokosovou ryžou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotové jedlo servírujeme čo najskôr.

    Kuracie steaky s brusnicovou redukciou a kokosovou ryžou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

afataga
myslim, ze toto by mi chutilo, ale bez toho kokosu :-), ak ti mozem poradit, ked tu redukciu odstavis, pridat tam kusok masla a tie brusnice by som ja nepasirovala, ale to uz je na kazdom, ja mam radsej, ked vidim, co jem :-)
marianne
to moze byt vonavee...si to nakombinovala odvazne,ale paci sa mi to brusnice,skorica,zazvor, kokos..ochutnat by som to chcela:-D
marek135
tak toto by som teda skúsil :) :) aaa kokos v ryži by mi nevadil, stojí to fakt za vyskúšanie :) ďakujem za recept
alex37
fajnovučké, hmmm kokos v ryži ni ja nepoznám, ale prečo nie?
ukladám :-)
radulienka
Pekný receptík a iste aj chutný, jaobaľujem prsíčka v stúhanke s kokosom a tak vysmážam, ale aj takto to je určite výborné, díky...
kukulienka71
@afataga ,to isté napadlo aj mňa,keď som už jedla:-),že brusnice som nemusela pasírovať,nabudúce nebudem...kedže výpek bol maslový,už som nepridávala,ale viem,že ty často redukuješ,dám na tvoju radu:-)ďakujem
pusta
joooj, fantastický recept, tá brusnicová redukcia fantasticky zvýrazní chuť jemného mäsíčka + kokosová ryža :P (y)
ale tú úžasnú brusnicovú redukciu si viem živo predstaviť aj k inej hydine a dokonca aj k divine veľmi dobručké.
5*****
mariamka
@kukulienka prave som dovarila, takmer vsetko podla teba :) zeleninovu polievku akurát miesto krupicových halusiek som vhodila na zaver ovsene vlocky, uz sa mi nechcelo :) ale za co ti chcem podakovat, tak to je tato kokosova ryza, nerobila som sice steaky /aj ked ich robim casto a rada/ ale sote so zázvorom a sojovkou, k comu tato ryza vyborne pasuje, skusila som struhany kokos oprazit hned na zaciatku zaroven s ryzou a funguje to, chuti to jemne a velmi dobre, nikomu som nepovedala, som zvedava, ci na to pridu :) dakujem velmi pekne za inspiraciu, vari ti to skvele :)
staja
Toto naozaj pekne vyzerá. Skúsim aj ja.
zuzkabluzka
veru, pekne si navarila, mna najviac uputala ta kokosova ryza, to musim vyskusat, ale maso s brusnicami k tomu nenakombinujem, tie tu nezozeniem :)
brambora
ako chuti kokosova ryza? :D tiez ma to uputalo... niekedy vyskusam... vela ludom sa jezia chlpy ked je kura s broskynou, ale toto je zrejme o niecom inom. ale asi tiez sladke.
brambora
ze vela ludom? :D to, co som napisala??? :DDDD ale chapeme sa...
kukulienka71
@mariamka ,teším sa,že si varila skoro všetko podľa mňa,je mi cťou:-)vločky v polievke vyskúšam aj ja.Moja kokosová ryža je podľa mňa dobrou prílohou k mäsku,čo si varila,lebo nie je sladká.Nabudúce urobím aj nejaké viac korenené mäsko naslano.Výborný nápad,že si dala hned ten kokos s ryžou opiecť,ja som mala ryžu hotovú z predošlého dňa,tak som len zamiešala.Dúfam,že vašim bude chutiť,ešte raz ďakujem:-)
ywett
lákavý a krásny recept, rada by som ochutnala...je tam všetko čo mám rada :)
kukulienka71
@staja ,@eviana ,myslím,že by vám chutilo...@zuzkabluzka ,skús hrozienka,tie mi napadajú,hádam ich tam máte...tie sa hodia k škorici a zázvoru.Vďaka vám:-)@brambora ,kokosová ryža nie je sladká,keďže som kokos opražila,dostala takú fajn chuť,chrumkavo-voňavá je tá ryža...skús,uvidíš.Je to neutrálna chuť,myslím,že v indickej kuchyni sa používa,ale čo som teraz pozerala recepty,tam dávajú aj kokosové mlieko...
zuzkabluzka
dnes som navarila podla tohto receptu, akurat som potom do redukcie pridala broskynovy lekvar, co je vsak najlepsie je kokosova ryza, velmi zaujimava chut, takze vdaka za recept, urcite zaradim k oblubenym :)
kukulienka71
Rado sa stalo,@zuzkabluzka :-)výborná správa od teba,že si skúsila,si spokojná a zaradíš k obľúbeným kokosovú ryžu.Mám dobrý pocit:-)vynašla si sa s broskyňovým lekvárom,iste úžasne chutilo!Ďakujem aj ja za odozvu...
sany11
Dnes idem spravit na obed k mäsu,tvoju kokosovu ryzu,som zvedava ako bude chutit.potom napisem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia