Foto: lyali
Patríme medzi tých, ktorí kuracie srdiečka máme radi :-) Srdiečka na jemnej bielej, pre niekoho neodkukanej omáčke z bielej redkvičky, hrášku, tymiánu a bieleho Zobraziť celý popisPatríme medzi tých, ktorí kuracie srdiečka máme radi :-) Srdiečka na jemnej bielej, pre niekoho neodkukanej omáčke z bielej redkvičky, hrášku, tymiánu a bieleho jogurtu. Jednoduchá záležitosť. A na záver receptu srdiečka v srdiečku :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny :-) To objímajúce sa, sa už objavilo na vareche ako soľnička a korenička - však varíme s láskou :-)
-
2
Kuracie srdiečka umyjeme, očistíme a nakrájame.
-
3
Cibuľku očistíme a pokrájame. Bielu redkvičku očistíme a nastrúhame na jemných očkách.
-
4
Na oleji speníme cibuľku spolu s lístkami tymiánu.
-
5
Pridáme cukor (1 ČL), necháme rozpustiť.
-
6
Pridáme srdiečka. Statočne restujeme (asi 10 min).
-
7
Pridáme redkvičku, osolíme a okoreníme. Premiešame, podlejeme vodou (asi 2 dcl) a dusíme (asi 10 min).
-
8
Vo vode (asi 2 dcl) rozmiešame jogurt, gustin, cukor (1 ČL) a prevaríme (asi 10 min).
-
9
Pridáme rozmrazený hrášok, prehrejeme (asi 5 min) a prípadne dochutíme.
-
10
Hotovo.
-
11
:-) No, to je tak, keď v špajzičke objavím ešte talianske cestovinové maxi mušle, alebo cestovinové krúžky :-)
-
12
No tak ale toto... cestovinové srdiečko :-)
-
13
Srdiečka v srdiečku manželovi odo mňa :-) Dobrú chuť :-)
Diskusia k receptu