Srdiečková omáčka

lyali - fotkalyali, 22. januára 2012
Srdiečková omáčka
Foto: lyali

Patríme medzi tých, ktorí kuracie srdiečka máme radi :-) Srdiečka na jemnej bielej, pre niekoho neodkukanej omáčke z bielej redkvičky, hrášku, tymiánu a bieleho jogurtu. Jednoduchá záležitosť. A na záver receptu srdiečka v srdiečku :-)

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
1 ks
1 PL
1 ČL
1 kelímok, 140g
1 ČL
1 ČL
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny :-) To objímajúce sa, sa už objavilo na vareche ako soľnička a korenička - však varíme s láskou :-)

    Srdiečková omáčka - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie srdiečka umyjeme, očistíme a nakrájame.

    Srdiečková omáčka - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľku očistíme a pokrájame. Bielu redkvičku očistíme a nastrúhame na jemných očkách.

    Srdiečková omáčka - obrázok 3
  4. 4

    Na oleji speníme cibuľku spolu s lístkami tymiánu.

    Srdiečková omáčka - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme cukor (1 ČL), necháme rozpustiť.

    Srdiečková omáčka - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme srdiečka. Statočne restujeme (asi 10 min).

    Srdiečková omáčka - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme redkvičku, osolíme a okoreníme. Premiešame, podlejeme vodou (asi 2 dcl) a dusíme (asi 10 min).

    Srdiečková omáčka - obrázok 7
  8. 8

    Vo vode (asi 2 dcl) rozmiešame jogurt, gustin, cukor (1 ČL) a prevaríme (asi 10 min).

    Srdiečková omáčka - obrázok 8
  9. 9

    Pridáme rozmrazený hrášok, prehrejeme (asi 5 min) a prípadne dochutíme.

    Srdiečková omáčka - obrázok 9
  10. 10

    Hotovo.

    Srdiečková omáčka - obrázok 10
  11. 11

    :-) No, to je tak, keď v špajzičke objavím ešte talianske cestovinové maxi mušle, alebo cestovinové krúžky :-)

    Srdiečková omáčka - obrázok 11
  12. 12

    No tak ale toto... cestovinové srdiečko :-)

    Srdiečková omáčka - obrázok 12
  13. 13

    Srdiečka v srdiečku manželovi odo mňa :-) Dobrú chuť :-)

    Srdiečková omáčka - obrázok 13
Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Vnútornosti, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Lacné jedlá, Varené

Diskusia k receptu

zuzliak
sikulka ;) , to vyzera dobre - ulozim si a spravím niekedy ku knedlíku. kde si zohnala to velke srdiecko?
lyali
Ďakujem :-) @zuzliak , to srdiečko z obr. 12 je poskladané z cestovinových krúžkov "calamarata". Tie, ako aj tú veľkú cestovinovú mušľu na úvodnej foto mám z Talianska.
lyali
@jendousek , ďakujem. U nás kuracie srdiečka má veľmi rád aj náš 5-ročný synček, si predstav :-)