Pappardelle s kuracím mäsom a silnou hríbovo-smotanovou omáčkou s restovanými vlašskými orechami
Foto: chutimi
Veľmi sýty obed...čo dodať. Použil som relatívne veľké množstvo húb na jednu porciu, určite bude jedlo chutné aj s menším množstvom.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Príprava: Huby si v šálke namočte. (Samozrejme, pokiaľ máte k dispozícii čerstvé huby, tie uprednostnite) Prsia si umyte, očistite, osoľte a okoroňte. Vlašské orechy rozdrvte na väčšie kusy a orestujte na troche masla alebo oleja pokým jemne nestmavnú. Odložte si ich.
- 2
Mäso: Mäso ugrilujte, prípadne osmahnite na troche olivového oleja.
- 3
Papardelle: Nechajte zovrieť osolenú vodu, vložte cestovinu a uvarte al dente.
- 4
Omáčka: Sceďte huby a poduste ich na masle. Keď huby zmäknú, pridajte smotanu. Dochuťte soľou, čiernym korením a mletou rascou. Pridajte opražené vlašské orechy a nechajte chvíľu povariť aby sa chute spojili. Pre zahustenie pridajte viac masla.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu