
Hovädzie s vôňou Slovenského raja
V chladiacom boxe obchodu som videl prekrásny kus hovädzieho mäsa. Nemohol som ho tam nechať, ...

Bravčové medailóniky s mexickou omáčkou
Mexičania určite túto omáčku nepoznajú, ale keď na to prídu bude to tam hit:-)))

Kuracie prsia plnené ricottou a šampiňónmi s aromatickou ryžou
Nenáročné a veľmi chutné jedlo.

Chřupáčky z kynutého lístkového těsta
Chřupáčky jsou jako pírko – buclaté a lehoučké jako vata. Na povrchu chřupavé, vevnitř měkounké,...

Raňajky z kapsičky
Táto rastlinka rastie od jari až do neskorej jesene, tak prečo ju nevyužiť okrem čaju aj...

Risotto Primavera
Znovu jedna z chutných talianskych inšpirácií. Podobné rizoto učil Jamie Oliver variť talianskych mníchov v kláštore...

Guláš pre bezzubých
Guláš majstri prosím nebúrte sa! Guláš robím často a veľmi rád. Skúšam rôzne spôsoby, v...

Slaný kiš
Prvý jarný deň sa nám zachcelo koláčik... no nie klasicky sladký, ale slaný. Vhodný...

Pečené fazuľové struky s redkvičkou, cibuľkou a cesnakom
Na pečenie sú najlepšie čerstvo natrhané, ešte šťavnaté žlté fazuľové struky. Dôkladne ich umyjeme, ...

Fučka s opražnou slaninkou aj cibuľkou
Fučku máme veľmi radi, líši sa od popísaných receptov akurát v cibuľke. Varíme si ju,...

Špaldová tarhoňa s hubami
Sušené huby si namočíme. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. V panvici rozohrejeme olej,...

Plnený pstruh na izraelský spôsob
Pstruhy opláchneme v studenej vode, osušíme, osolíme, posypeme čiernym korením a pokvapkáme čerstvou citrónovou...

Paradajky plnené baklažánom a paprikou
Paradajky Coeurs de boeufs (bycie srdcia) su velke, masite a stavnate. Daju sa plnit vselicim:...

Zemiaky pečené nie každodenné
Mala som zapnutú rúru, tak som pridala upiecť zemiaky. Dávnejšie som tu nenakukla a nemienila som pridať...

Penne so sušenými paradajkami
Pancettu opražíme na troche oleja a po vychladnutí narežeme na menšie kúsky. Na menšej panvici orestujeme...

Pošírovaný halibut na špenáte s cesnakom
Filetu z halibuta naporcujeme na 150 g porcie a osolíme, pokvapkáme ich zarobeným olivovým olejom s...

Strapkáč
U nás veľmi obľúbené jedlo. Najradšej ho varím, keď mám vlastnú sudovú kapustu. Je to...

Svieža chutná plnená letná zelenina
Svieža chutná plnená letná zelenina - Свежи и вкусни пълнени летни зеленчуци. Osviežujúce ľahké letné jedlo,...

Refried beans - opražená fazuľová kaša
Chcela som pripraviť jedlo, ktoré malo medzi ingredienciami uvedené refried beans. Vygooglila som, uvarila...

Fantastický šalát Miloš
Tento šalát mám od svojho veľmi dobrého priateľa. Ani raz mi však nechutil tak dobre, ...

Cibuľový šalát
Tento cibulovy salat sa moze podavat teply, ale je aj velmi chutny studeny. Recept mam...

Kura na šošovici s mrkvou v pomalom hrnci
Recept na toto jedlo doniesla známa z dovolenky v Portugalsku. Moc som tomu nedôveroval - škorica...

Prašnice ako mozoček
Cibuľu opražíme do ružova, pridáme prášnice pokrájané na na kocky, korenie a dusíme. Potom pridáme vajce a...

Ebemekmeği çorbası - polievka z pastierskej kapsičky
Ked som pred rokmi prvýkrát ochutnala u svokry tuto polievku, mi velmi zachutila ;-) takže som si...

Ají de gallina
Slepačie prsia varíme vcelku s pórom, šalátovými listami a trochou soli. Po uvarení prsia vyberieme,...

Jesenné kuracie stehienka
Mám veľmi rada farebné jedlo. Okrem toho potrebujem zaradiť do jedálnička viac zeleniny aj pomaly míňať úrodu zo záhradky. Toto všetko som dnes spojila do tohto receptu hrajúceho farbami jesene....

Tatranský guláš
Pridávam pár receptov na guláš a na konci pridám ten, čo najčastejšie varím v prírode.
Druhy jedál
Bezmäsité jedlá
Mäsité jedlá
Cestoviny
Exotické jedlá
Huby
Nápoje
Ovocné
Pizza
Podľa prípravy
Rýchle jedlá
Syry
Zelenina
Zemiaky