Zapečené syrové rožky

pietroo - fotkapietroo, 29. apríla 2011
Zapečené syrové rožky
Foto: pietroo

Keď nám zostarnú rožky, môžeme z nich vytvoriť strúhanku, nakŕmiť nimi domácu faunu, alebo ich sprosto vyhodiť. Ak žijeme v meste, strúhanky máme už Zobraziť celý popisKeď nám zostarnú rožky, môžeme z nich vytvoriť strúhanku, nakŕmiť nimi domácu faunu, alebo ich sprosto vyhodiť. Ak žijeme v meste, strúhanky máme už dosť a neradi vyhadzujeme potraviny, môžeme pošpekulovať, ako gumový rožok opraviť. Ja som pred rokmi pošpekuloval a odvtedy mám vždy úspech, keď rodine ponúknem zapečené syrové rožky. Neuveriteľná reinkarnácia pečiva.

2
porcie
7,5 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks staršie
20 g
100 g




Postup

  1. 1

    Rožky prerežte naplocho po dĺžke, natrite maslom (ja používam ľahko roztierateľné "Msielko", alebo niečo podobné), na to poukladajte na plátky pokrájaný syr.

    Zapečené syrové rožky - obrázok 1
  2. 2

    Zapečte, najlepšie v grile, možno v zapekacej mikrovlnke. Syr by mal vytvoriť bubliny a chytiť hnedé škvrny od tepla. Ozdobte dobrým kečupom. Hodujte rýchlo, jedzte teplé. Rožok, podľa dosiahnutého veku, má tendenciu vrátiť sa k pôvodnej konzistencii.

Diskusia k receptu

hubata
Takéto recepty zbieram....... ukladám si ťa. Oceňujem aj vtipný komentík. Aj obyčajné jedlo chutí lepšie keď sa pripraví s láskou a vtipom.
frona
receptík poznám s Nivou a pod ňou maslo....super večera!!!!!
wivi
Robím presne také isté, len pridám ešte salám... :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia