Troškove rezne
Tieto rezne varil pan režisér Z. Troška a ja som od neho recept prevzala.
Karniyarik
Karniyarik je mimoriadne obľúbený v celom Turecku, recept pochádza z juhovýchodnej a východnej časti Turecka, ...
Mexická hovädzia polievka so zeleninou
Pestrofarebná a plná chuti. Skúste ňou prekvapiť rodinu povedzme už túto nedeľu.
Roláda špeciál
Táto roláda sa dá aj na teplo aj na studeno, je naoko veľmi príťažlivá , priam hovorí...
Kurací perkelt v mexickej tortille
Na stránkach varechy som videla myslím, že to uvádzala egreška, formovanú tortillu na pekáči, pre pečenie mafín...
Kačacina s horúcimi malinami
Osolené kačacie prsia vcelku prudko opečieme na oleji do chrumkava a odložíme. Do výpeku vložíme maliny,...
Šafranové rizoto so špargľou a krevetami
Na prípravu rizota nakrájame šalotku, ktorú opražíme na oleji, pridáme ryžu, krátko opražíme, ...
Spaghetti alle cozze - Spaghetti so slávkami
Toto jedlo patri medzi najoblubenejsie v Taliansku.
Mozaika Podmanických rytierov
Pokus s menšími obmenami inak celkom častého receptu. Tak skúste aj Vy, ak to niekoho...
Marinované bravčové koleno so zemiakovo-kapustovými úhrabkami
Kolienka dáme na 12 hodín marinovať do čierneho piva s bobkovým listom, bylinkami a so soľou...
Grilovaná krkovička s pečeným ružičkovým kelom a koňakovou omáčkou
Ak si myslíte, že nemáte radi ružičkový kel, tak si ho skúste spraviť takto...
Polievka so zemiakovým knedlíkom - krízová
@jerica pridávam jednoduchý recept na polievku so zemiakovým knedlíkom , hlavne lacný , rýchlo spravené...
Lososové linguine s pórom a smotanou
Minule som sem pridával marinovaného lososa. Zostalo mi z neho, tak som rozmýšľal čo s...
Cícerovo-quinoové karí
Zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a varíme 15–20 minút. Potom ich scedíme.
Plnené bravčové mäso
Rýchle jedlo z jedného pekáča. Nenáročna príprava, ktorú zvláda aj začiatočník.
Zemiakové placky
Predtym som si myslela, ze zemiakove placky su typicke slovenske jedlo. Tu som ale objavila,...
Lasagne z panvice
Lasagne pripravené na panvici vám určite ušetria čas a aj robotu, avšak chuť ostane zaručene rovnaká....
Kuracie stehienka pečené na fazuli, hlive, mrkve a póre
Kuracie stehná pomaly pečené na zelenine, ktorá chutí po mäsku, bylinkách a víne.
Hlivový guláš s príchuťou leča
Milujem huby, a je jedno aké, len nech sú jedlé. Preto sa vždy poteším,...
Môj cibuľový koláč na spôsob pissaladière
Pissaladière je cibuľový koláč z kysnutého pizzového alebo chlebového cesta s ančovičkami a čiernymi olivami, typický...
Zapekaná cuketa s Nivou
Jednoduché a rýchle jedlo s minimum surovín. Napriek tomu chutné.
Opekané rezance so shitake
Mäso lesa. Napriek tomu, že huby obsahujú najmä vodu, dajú sa z nich pripraviť...