Znamenitý rebarborový crumble
Manufaktura
P.R., 12. apríla 2019. Komerčný recept.
P.R., 12. apríla 2019. Komerčný recept.

Foto: Manufaktura
15 minút
príprava
príprava
30-35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 70 g |
|
| 70 g |
|
| 100 g (+ na vymastenie formy) |
|
| 100 g (+ na osladenie rebarbory) |
|
| štipka |
|
| 1/2 KL |
|
|
|
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
| Na podávanie: | |
| (alebo vanilková zmrzlina) |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejte na 180 °C. Vymažte zapekaciu nádobu maslom. Pokrájanú rebarboru premiešajte s trstinovým cukrom podľa chuti a rozložte na dno zapekacej nádoby.
- 2
Zmäknuté maslo zmiešajte s celozrnnou múkou, ľahko rozmixovanými ovsenými vločkami, trstinovým cukrom a štipkou soli. Posýpka bude dokonalá, ak pridáte ½ lyžičky škorice. Posýpkou zasypte nachystanú rebarboru, dozdobte plátkami mandlí a pečte 30 - 35 minút.
- 3
Vychutnajte si ešte teplý crumble priamo z misky. Servírujte s kyslou smotanou alebo vanilkovou zmrzlinou.
Tiež crumble:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu