Guláš bez miešania

letisia - fotkaletisia, 22. októbra 2010

Iný guláš ako tradičný, ale rýchly a dobrý.

Suroviny

1 kg
3 ks, väčšie
5 strúčikov
2 čaj. lyžičky
3 čaj. lyžičky
5 PL
2 ks
0,75 - 1 l

Postup

  1. 1

    Mäso a cibuľu pokrájať, zmiešať ostatné suroviny, poriadne premiešať (masoxy rozpusitť v malom hrnčeku a potom doliať vodu do 1 l). Všetko preložiť do pekáča, najlepšie do jenskej misy, prikryť alobalom a piecť na 250 stupňoch asi 1,5 hodinu. Nedolievať vodu, nemiešať, neotvárať alobal.

Diskusia k receptu

zitar
Tento guláš, ale s iným názvom tu už bol pridaný, ale nevadí, je vynikajúci, môžem potvrdiť varievam ho.
danculka
Zatial som sa s takýmto guľášom nestretla s čím sa podáva?Zajtra ho skúšam vyzerá dobre ,dík.
letisia
podáva sa s čím chceš...halušky, zemiaky, knedle, cestovina
letisia
keďže som tu nová a všetky recepty som ešte neprečítala, tak neviem, že toto tu už bolo...polepším sa :-)
danculka
Nič sa nedeje ani ja som nie tu dlho.Mám knedľu bude s tou .Dík.
bambitka
Ked sa to bude piect 1,5 hodiny na 250 stupnov,tak to zhori:-(
letisia
ďakujem za upozornenie, stal sa mi preklep, má to byť 200 stupňov
aja1616
Tak podobný guláš bol v časopise Pošli recept a tiež som ho robila pred týždňom. Vynikajúce je, že je takmer bez roboty a výsledok je uspokojivý. Ja by som nabudúce, keď ho budem variť dala marinovať mäso s prísadami, okrem vody, na noc. Malo by lepšiu chuť. Do toho môjho išiel ešte rajčinový pretlak, ja som dala prelisované rajčiny 0,5 kg.
letisia
aja1616, mne recept poslal jeden známy kedysi dávno, s tým marinovaním a rajčinovým pretlakom je to dobrý nápad, nabudúce vyskúšam podľa teba
altyn
Tak na toto sa mi zíde môj staronový liatinový hrniec. Ten je aj na plotňu aj do rúry. Vyskúšam, ale bez tých rajčín. Dík :-)))
pingi
Tento guláš by u nás mohol byť každý týždeň, zatial mal u každého vynikajúcu odozvu.
evanaaa
Vyzerá to dobre, je to bez starosti, len by som ho piekla radšej ešte pomalšie, tak na 180 st., možno by bol ešte lepší,a nie je zlý ani nápad AJA1616 s tým marinovaním.
zitar
@letisia , ja som to nemyslela v zlom, že už tu ten gulášik bol, ani som Ťa tým nechcela napomínať, ale som to tak spontánne napísala. Ale nakoniec, opakovanie je matka múdrosti a u nás / myslím seba/ skôr narodených to platí dvojnásobne.
mojack
Mne v tom čosi chýbalo, tak som si ho dochutila podla svojho.
cipko
cipko,určite vyskúšam,s haluškami alebo knedlou ,musi to byť fantasticke a jednoduché

Zaujímavé video z archívu TV Varecha