Foto: pusta
Krkovička je veľmi chutné šťavnaté mäso, skúste rezne z krkovičky grilovať.
porcie
príprava
na 100 °C
Suroviny
350 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
na potretie krkovičky |
|
150 g |
|
100 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
200 g |
|
40 g |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Z umytej a osušenej krkovičky som nakrájala 2 rezne, nevyklepala som ich, ...
-
2
...rezne som okorenila čerstvo mletým čiernym korením, ...
-
3
...potrela z oboch strán olivovým olejom, nechala som ich odpočívať pri izbovej teplote,...
-
4
...na rozpálenej suchej gilovacej panvici som ich grilovala z jednej strany asi 7 minút,...
-
5
...rovnako i z druhej strany, vybrala som ich na tanier, prikryla alobalom a kým odpočívali, uvarila som nové zemiaky, scedila a obalila v masle s petržlenovou vňaťou, pripravila som šalát z umytej osušenej rukoly, datľových cherry paradajok, všetko som jemne osolila, pokvapkala citrónvou šťavou a extrapanenským olivovým olejom,...
-
6
...grilovanú krkovičku som na tanieri osolila, podávala som ju s novými zemiakmi na masle s petržlenom a s ľahkým šalátom z rukoly a cherry paradajok,...
-
7
...grilovaná krkovička je veľmi chutná šťavnatá, príprava jednoduchá a rýchla, kto má doma gril na záhrade, pripraví ju ešte chutnejšie nad rozžhaveným dreveným uhlím, chuťovo iný level, ako príloha je vhodný aj krajec čerstvého domáceho chleba.
Diskusia k receptu