Divinka s hubovou omáčkou, dusenými kuriatkami a haluškami
dostal som chuť na niečo "prírodné" :D
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Divinka: Na rozpálenom oleji popražíme do sklovita cibuľu a pridáme k nej na kocky nakrájané mäso z diviny. Pomaly dusíme, okoreníme mčk, soľou a keď pustí mäso viac šťavy pridáme červenú papriku a hubové korenie. Dusíme a tak podlejeme horúcou vodou a premiešame. Varíme kým mäso nezmäkne, dochutíme a prisypeme podľa chuti majorán.
- 2
Dusené kuriatka: Zmrazené kuriatka prelejeme horúcou vodou aby neboli zlepené v kope a vodu hneď zlejeme. Na oleji si speníme cibuľku a pridáme kuriatka, okoreníme, osolíme a dusíme, podlejeme trochou vody a pred koncom pridáme maslo.
- 3
Halušky: Múky spojíme, pridáme trochu soli, vajíčka a vodu. Cez haluškovač cesto dáme do vriacej vody a varíme 15 minút. Po dovarení schladíme v studenej vode.
- 4
Môžeme podávať :) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu