Sedliacky cesnakovo-cibuľový chlieb

babygirl - fotkaBabygirl, 15. júla 2015 9:06
Ďalšie recepty »
Sedliacky cesnakovo-cibuľový chlieb Foto: babygirl

Celá rodina milujeme poctivé domáce jedlo ako kedysi od babičky, a tak sa zrodil aj nápad ako oživiť klasický domáci chlebík a výsledok je tu :-) a je naozaj vynikajúci.... Ochutnajte a presvedčíte sa sami :-)

15 min
príprava
45 min
na 180 °C

Suroviny

500 g
2 cl
1/2 kocky
600 ml
2 cl
3 strúčiky
1 stredne veľká
 (alebo masť)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Najskôr si nakrájame cibuľu na kocky a osmažíme na tuku, pripravíme si kvások z vody, cukru a kvasníc. Do nádoby na miesenie si nasypeme múku, soľ, pridáme pretlačený cesnak (ja struham na strúhadle je viac na jemno a žiadne zvyšky v pučitku :-)...) prilejeme kvások, cibuľu a vymiesime cesto. Necháme kysnúť na teplom mieste.

  2. 2

    Keď máme cesto vykysnuté preložíme ho do nádoby na pečenie vystlanej papierom na pečenie (ja pečiem v hranatom jánskom skle). Mokrými rukami uhladime a dotvarujeme bochník, pred vložením do rúry potrieme vodou.

  3. 3

    Keď sa nám chlebík upečie do hneda vyberieme ho z rúry a potrieme vodou. Necháme vychladiť (alebo Nenecháme ak nemôžeme odolať) a môžeme papať :-)

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist