Foto: babygirl
Celá rodina milujeme poctivé domáce jedlo ako kedysi od babičky, a tak sa zrodil aj nápad ako oživiť klasický domáci chlebík a výsledok je Zobraziť celý popisCelá rodina milujeme poctivé domáce jedlo ako kedysi od babičky, a tak sa zrodil aj nápad ako oživiť klasický domáci chlebík a výsledok je tu :-) a je naozaj vynikajúci.... Ochutnajte a presvedčíte sa sami :-)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najskôr si nakrájame cibuľu na kocky a osmažíme na tuku, pripravíme si kvások z vody, cukru a kvasníc. Do nádoby na miesenie si nasypeme múku, soľ, pridáme pretlačený cesnak (ja struham na strúhadle je viac na jemno a žiadne zvyšky v pučitku :-)...) prilejeme kvások, cibuľu a vymiesime cesto. Necháme kysnúť na teplom mieste.
- 2
Keď máme cesto vykysnuté preložíme ho do nádoby na pečenie vystlanej papierom na pečenie (ja pečiem v hranatom jánskom skle). Mokrými rukami uhladime a dotvarujeme bochník, pred vložením do rúry potrieme vodou.
- 3
Keď sa nám chlebík upečie do hneda vyberieme ho z rúry a potrieme vodou. Necháme vychladiť (alebo Nenecháme ak nemôžeme odolať) a môžeme papať :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja som sa este neodhodlala na chlebik so zapecenou cibulou a cesnakom, mame radi klasicky a tieto dobroty si davame na vrch na mast cerstve, ale velmi lakavo vyzera ten tvoj :-)
varecha.pravda.sk/diskusie/ako-sa-da-pridat-foto-ku-komen...
alebo fotku poslite na redakcia@varecha.sk s instrukciou, kam ju chcete umiestnit.
tusila som, ze bude rozumnejsie robit rovno duplovanu davku :-)
cibule aj cesnaku som dala o nieco viac, ako by patrilo a poprazila som to na slaninke
vonalo uzasne a chut tak isto vynikajuca :-)
uz sme si zvykli na kvaskovy chlebik, ale taketo spestrenie raz za cas urcite bude
dakujeme :-)
Na druhý krát som tal sála iba 500ml a chlebík bol perfektný.
Na posedenie sa stratil.
Ďakujem za dobrý recept