Tekvicové halušky s tvarohom
Marek Čákovský
šéfkuchár reštaurácie Dvor Lehôtka v Lehôtke pod Brehmi, 7. októbra 2020
šéfkuchár reštaurácie Dvor Lehôtka v Lehôtke pod Brehmi, 7. októbra 2020

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 ks |
|
500 g |
|
400 g |
|
125 g |
|
200 g |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Tekvicu nastrúhame, osolíme, postupne pridávame múku a vytvoríme hustejšie cesto. Cesto pretláčame pomocou sitka do osolenej vriacej vody. Keď halušky vyplávajú, sú hotové. Vyberieme ich do väčšej misy.
- 2
Maslo speníme na miernom ohni a pridáme lyžicu hladkej múky, spolu ešte chvíľu opražíme a potom pridáme k haluškám.
- 3
Halušky s maslom posypeme tvarohom, dosolíme, premiešame a hneď podávame. Môžeme podľa chuti pridať opečené kocky slaninky.
Tiež tekvicové halušky:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu