Tekvicové halušky
Tekvicové halušky

Tekvicové halušky s tvarohom

Marek Čákovský
šéfkuchár reštaurácie Dvor Lehôtka v Lehôtke pod Brehmi, 7. októbra 2020
Tekvicové halušky s tvarohom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

1 ks
500 g
400 g
125 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu nastrúhame, osolíme, postupne pridávame múku a vytvoríme hustejšie cesto. Cesto pretláčame pomocou sitka do osolenej vriacej vody. Keď halušky vyplávajú, sú hotové. Vyberieme ich do väčšej misy.

  2. 2

    Maslo speníme na miernom ohni a pridáme lyžicu hladkej múky, spolu ešte chvíľu opražíme a potom pridáme k haluškám.

  3. 3

    Halušky s maslom posypeme tvarohom, dosolíme, premiešame a hneď podávame. Môžeme podľa chuti pridať opečené kocky slaninky.

Diskusia k receptu