
Pizzové trojuholníky podľa Angie
Tieto trojuholníky by sa u nás zjedli snad aj každý deň. Recept ako obvykle vznikol v...

Jednoduché domáce lečo
V sezóne paprík a paradajok si určite nenechajte ujsť šťavnaté lahodné lečo. Chutí výborne samotné, ...

Zemiaková pomazánka
Pomazánka je vhodná ako podklad na chlebíčky, ale aj ako rýchlovka k večeri, raňajkám, ...

Opečený ovčí syr
V týchto dňoch jedlo, ktoré môžem jesť ráno, večer a keby som vedela k tomu...

Srbský jelení močing
Z tohto mäsa nemusí byť vždy len guláš, dá sa urobiť aj takto. Vychádzal som...

Karfiolová nátierka
Keďže počas pracovných dní varím len pre seba, celú hlávku karfiolu využijem v rôznych jedlách...

Katkine palacinky pečené bez oleja
Tento recept mám od priateľky Katky, takže palacinky dostali meno po nej. Ako ho mám, ...

Ragú s cuketou a baklažánom
Morčacie stehno narežeme na tenké plátky a prudko opečieme.

Kuracie prsia na šampiňónoch
Huby odjakživa patrili do slovenskej kuchyne. My sme tentokrát zvolili šampiňóny.

Rýchle bravčové s haluškami
dnes ráno som pozrela do chladničky a nič v nej... dilema... čo teraz uvarím? Jediná...

Parmigiana di melanzane
Tento recept mám od mojej talianskej kamarátky, ktorej ho dala jej babička. V pôvodnom znení...

Kuracia polievka so zeleninou
Kuracia polievka plná vitamínov a minerálov je doslova životobudičom. Pre labužníkov sme bohatú dávku nakrájanej zeleniny...

Ovocné zapekané kuracie prsia
Umyté, vyklepané kuracie rezne osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji prudko opečieme z oboch strán....

Zapečený karfiol trochu inak
Karfiol, šampiňóny, cibuľa, kyslá smotana, tvrdý syr, olej, soľ, čierne...

Jemné zemiakové knedle
Vynikajúca a pritom celkom jednoduchá príloha k pečenému mäsku, prívarkom alebo omáčkam.

Kváskový biely sendvičový chlieb
Ľudia ktorí žijú zdravo, preferujú aj obložené chlebíčky na tmavom celozrnnom chlebe. Tiež volím tú...

Hubová polievka
V obchode som si všimla huby Shimeji. Mali ich biele a hnedé. Vzala som ich...

Semienkový chlieb (bez múky, lepku, vajec, kvasníc, kypridla..)
Chlieb je pre mnohých základom stravy, lenže niekedy sa stane, že človek, ktorý ho...

Kuracie prsia pečené na zázvore a jablkách s tarhoňou
Dnes je Roš ha šana - židovský Nový rok 5773, ktorý sa počíta od narodenia praotca...

Sviečková na smotane (bez smotany)
Stále skúšam alternatívy zdravšieho stravovania a vďaka parnému hrncu zisťujem, že to ide. Nechcem sa...

Pečený losos v medovej omáčke
Pečeného lososa s medovo-citrónovou omáčkou môžete podávať so zeleninou ale aj s vašou obľúbenou prílohou a vychutnávať...

Hovädzia roštenka s ryžou a pečenými zemiakmi
Hovädzie často nerobíme, ale keď už, tak si to vychutnáme.

Ružičkový kel s paradajkami
Ide sezona ružičkového kelu a toto je veľmi chutná príloha k mäsku alebo aj hlavne jedlo pre...

Pohánková sekaná s patizónovým prívarkom
Kto má rád pohánku, určite si pochutí. Recept som našla na stránke Delikatesy.