Ryba v pivnom cestíčku fotorecept

František Mátéffy
executive chef Hotel & Spa Resort Kaskady na Sliači-Sielnici, 10. júla 2015
Ryba v pivnom cestíčku (fotorecept)
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g (treska, šťuka, zubáč...)
400 g
2–3 ks
0,5 l
2 PL (alebo prášok do pečiva)
 na vyprážanie




Postup

  1. 1


    Rybu nakrájame na rezance hrubé asi dva centimetre a osolíme.

  2. 2


    Z múky, vajec, piva, soli a sódy bikarbóny pripravíme cestíčko.

  3. 3


    Rybu obalíme v hladkej múke, potom v cestíčku a vyprážame v rozpálenom oleji. Necháme odkvapkať a podávame, najlepšie s domácimi hranolčekmi a čerstvým šalátom.

Diskusia k receptu

jozka2
Sefe Mateffy,trochu na tmavo vyprazene tzv.fish and chips.
evanaaa
Zaujímavo to vypadá na tej fotke, veď vysmážané v cestíčku by namalo byť také hladké, ale trochu miestami nafúknuté, nie? Vypadá to ako nejaké briošky, a nie ryba v cestíčku. Inak, recept je dobrý......