Grilovaná divina
Grilovaná divina

Divina ako minútka fotorecept

2010 - bez fotky2010, 26. augusta 2017
Divina ako minútka (fotorecept)
Foto: 2010

Pred pár týždňami tu bola diskusia o divine, že sa nedá pripraviť ako minútka a že ju treba umučiť dlhou prípravou, aby sa dala Zobraziť celý popisPred pár týždňami tu bola diskusia o divine, že sa nedá pripraviť ako minútka a že ju treba umučiť dlhou prípravou, aby sa dala jesť. Vybral som si naschvál asi jedno z najchudších, len s 1 percentom tuku a najsvalnatejších druhov mäsa na pokus: klokana.

15 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Marináda:
 (nové korenie)




Postup

  1. 1

    Maso pripravime na rezne.

    Divina ako minútka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cez foliu naklepeme na tensie a hlavne na rovnaku hrubku.

    Divina ako minútka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Spravime si marinadu z cerveneho vina, korenin, cesnaku a nakoniec pridame nastruhane kivi - zmakcovac.

    Divina ako minútka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Gril rozpalime na maximum, marinovane maso poutierame, osusime z marinady, posolime, pokorenime a stedro potrieme olejom. Grilujeme par minut z kazdej strany, nakoniec zabalime do alobalu na 5 minut, akoby sme robili stejky. Nakrajame proti vlaknam. Ja som serviroval s hranolkami pecenymi v teplovzdusnej rure a ciernymi paradajkami hierloom.

    Divina ako minútka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

hadik
Z kengury by sa to pripraviť nedalo?
2010
Robil som dva experimenty rozlicnou technikou. Ten co je tu pridany, marinovane 3 hodiny a rozklepane na tenko. Dnes druhu, marinovane 24 hodin, nerozklepane hrubsie steaky som dal na rozpaleny grill zatiahol 1 minutu z kazdej strany a dal na 5 minut do truby na 200 C dokoncit. Vybral, zabalil do alobalu na 5 minut a nakrajal na tenko. Tato duha alternativa je lepsia, makka a stavnata aj ked maso nema ziaden tuk a je to vysportovana divina.



farbuska
Vďaka za pokusy (výsledky vyzerajú na foto veľmi lákavo) a ich opis. K divine sa často nedostanem, ale človek nikdy nevie a možno práve tieto tvoje recepty - teda skôr ten druhý - prídu vhod. Tiež som bola (teoreticky) presvedčená, že aj z diviny by sa minútky mohli podariť.
farbuska
Samozrejme, iste záleží aj na tom, z ktorej časti zvieraťa je to mäso.
afataga
Ta druha verzia sa mi velice pozdava, aku ma to maso chut? Vies to k niecomu prirovnat?
Som pocula taky vtip: ako chuti svišť? podobne ako orol
2010
@Afataga (27.8.2017 18:50)
Po anglicky tu pisu ze ako venison, to by malo byt jelenie, srncie maso.
Este posledna alternativa 48 hodin v marinade nakrajane na slize, spravene ako rychla cina, lenze po cestach som toho moc doma nemal tak bola peruanska cinska varianta so zemiakmi, lomo saltado.


yana
K divine sa správam ako k hovädziemu. Los, teda moose je výborný a necítiť ho divinou, jelenina má bližšie k bravčovému. Jediné čo cítiť je srna, aLe červené víno a 3-4 guľôčky juniper (žeby borievky ), to istia.
liani
Pri divine bývam opatrná, no tento recept, je podľa mňa dosť univerzálny na toľko, aby sa dalo použiť aj iné mäso. Fajn by bolo ho aj naparmufomovať popri grilovaní.
megusyk
@Liani (29.8.2017 09:30)

Vieš, čo mi máme také drievka do BGR, ktorými si pri zvláštnych príležitostiach parfumujeme jedlá. No iné mäsko by som asi ani nepoužila. Divinka je na tento recept ako stvorená. Aj si ho zapíšem do svojej knihy a isto ho vyskúšam.
veronika353
My si kupujeme divočáka jednoročáka,maso děláme na všechny zpúsoby,ale minutky ne,je to kvúli chorobám. Ale zkoušeli jsme i grilovat a bylo to moc dobré. Poradili nám,že to maso je dobré dobře vymrazit.Z klokana jsme dělali klokaní kapsu :-)
jojino
@Veronika353 (3.9.2017 17:30)

Klokania kapsa je celkom fajn, ale nabudúce skús sloní chobot, plnený žirafovofaširkovou zmesou, je to delikatesa.
jojino
@Kimlo (3.9.2017 18:30)

Ja viem, ja som myslel na autorku klokanej kapsy, akože sme dvaja... ale zas sa môže naštvať ona, a to by som nerád :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia