Divina ako minútka fotorecept
Foto: 2010
Pred pár týždňami tu bola diskusia o divine, že sa nedá pripraviť ako minútka a že ju treba umučiť dlhou prípravou, aby sa dala Zobraziť celý popisPred pár týždňami tu bola diskusia o divine, že sa nedá pripraviť ako minútka a že ju treba umučiť dlhou prípravou, aby sa dala jesť. Vybral som si naschvál asi jedno z najchudších, len s 1 percentom tuku a najsvalnatejších druhov mäsa na pokus: klokana.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Maso pripravime na rezne.
-
2
Cez foliu naklepeme na tensie a hlavne na rovnaku hrubku.
-
3
Spravime si marinadu z cerveneho vina, korenin, cesnaku a nakoniec pridame nastruhane kivi - zmakcovac.
-
4
Gril rozpalime na maximum, marinovane maso poutierame, osusime z marinady, posolime, pokorenime a stedro potrieme olejom. Grilujeme par minut z kazdej strany, nakoniec zabalime do alobalu na 5 minut, akoby sme robili stejky. Nakrajame proti vlaknam. Ja som serviroval s hranolkami pecenymi v teplovzdusnej rure a ciernymi paradajkami hierloom.
No a z Brutusa spravime curry, tiez mam jedneho v zahrade co otravuje a strasi
mobile-cuisine.com/recipes/recipe-poached-burmese-python-c...
Som pocula taky vtip: ako chuti svišť? podobne ako orol
Po anglicky tu pisu ze ako venison, to by malo byt jelenie, srncie maso.
Este posledna alternativa 48 hodin v marinade nakrajane na slize, spravene ako rychla cina, lenze po cestach som toho moc doma nemal tak bola peruanska cinska varianta so zemiakmi, lomo saltado.
Vieš, čo mi máme také drievka do BGR, ktorými si pri zvláštnych príležitostiach parfumujeme jedlá. No iné mäsko by som asi ani nepoužila. Divinka je na tento recept ako stvorená. Aj si ho zapíšem do svojej knihy a isto ho vyskúšam.
Klokania kapsa je celkom fajn, ale nabudúce skús sloní chobot, plnený žirafovofaširkovou zmesou, je to delikatesa.
Minuli sa ti lieky, že? :-)
Nie som sám :-)
Nic v zlom, len srandujem. :-)
Ja viem, ja som myslel na autorku klokanej kapsy, akože sme dvaja... ale zas sa môže naštvať ona, a to by som nerád :-)