Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou

podravka - fotkapodravka, 8. marca 2017
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Foto: podravka

Komerčný recept<br /> Zemiaky pokryté syrom cottage cheese a smotanou, zapečené v rúre, naplnia vašu kuchyňu nezameniteľnou vôňou a potešia vaše chuťové poháriky perfektnou kombináciou chrumkavého a krémového.

6
porcií
50 minút
príprava
40 minút
na 220 °C

Suroviny

800 g ošúpané
200 g očistená
1 balenie
2 lyžice
150 - 200 g
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky a cibuľu nakrájame na tenké kolieska.

  2. 2

    Zemiaky a cibuľu vložíme do zapekacej misy potretej olejom a vystlatej papierom na pečenie. Posypeme Podravkou na pečené zemiaky a zamiešame.

  3. 3

    Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 25 minút.

  4. 4

    Cottage cheese zmiešame so smotanou a osolíme podľa chuti.

  5. 5

    Po 25 minútach vyberieme zemiaky z rúry a lyžicou na ne natrieme zmes z cottage cheesu a smotany. Vložíme späť do rúry a pečieme ešte ďalších 15 minút.

  6. 6

    Podávame teplé s miešaným šalátom s dressingom z tekvicového oleja a citrónovej šťavy.

Diskusia k receptu