Foto: kajusiqq
Keď sme chodievali na Spiš na jednom salaši ich robia úplne úžastne:)......tak tu ich máte:)....ale aj tak najradšej mam na sladko:)......tu ich máte aj Zobraziť celý popisKeď sme chodievali na Spiš na jednom salaši ich robia úplne úžastne:)......tak tu ich máte:)....ale aj tak najradšej mam na sladko:)......tu ich máte aj na sladko:)....http://varecha.pravda.sk/recepty/pirohy-na-sladkofotorecept/31101- recept.html
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
2 kusy |
|
trocha |
|
|
|
Plnka: | |
400 g uvarené v šupke |
|
1 |
|
|
|
250 g |
|
Príloha: | |
150 g |
|
3 kusy |
|
250 ml |
|
Výmena: | |
na varenie |
|
Postup
-
1
Z preosiatej múky, vajec, trošky vody a soli pripravíme cesto, o niečo mäkšie než na rezance.
-
2
Pripravíme si plnku. Ošúpane zemiaky pretlačíme, pridáme nadrobno pokrájanú a na masti opraženú cibuľu, soľ,bryndzu. Plnku dobre premiešame.
-
3
Cesto vyvaľkáme a pokrájame na štvorce naplníme ich .
-
4
Cesto zlepíme to tvaru trojuholníka.
-
5
Pirohy uvaríme v posolenej vode.
-
6
Precedíme, polejeme smotanou a na každú časť opraženej slaniny a cibule.
-
7
2 spôsob ktorý mi poradila @mojack....varenie v mlieku:) su jemnejšie ale extra roziel nevidim:)
Ja do cesta dávam trošku zemiakov,tiež sú dobručké ako tvoje.
Pre @marijanna , občas robím pečené pirohy, skôr pirôžky, z kysnutého cesta, naplním ich mletým mäsom poduseným s príchuťami a vyprážam v horúcej masti. Je to výborné "papanie" , ale aj výborná kalorická bomba!
Pirohy so sladkou ( podusenou) kapustou , tiež cesto zemiakové, podávať s kyslou smotanou a slaninkou. Dobrota !