prazdny

Plnený parmezánový košíček

Bezmäsité jedlá

Na suchú teflonovú alebo keramickú panvicu s priemerom cca 20 cm nasypať po celej ploche strúhaný parmazán...

prazdny

Baklažánovo-šampiňónová zmes na špagety

Cestoviny

Pripravíme si potrebné suroviny.

prazdny

Teplý cuketový šalát s fetou

Bezmäsité jedlá

Jednoduchý a veľmi chutný. Na letné obedy či večere, keď už neviete čo s cuketou....

prazdny

Lístkové taštičky s bravčovinou a jablkami

Bravčové mäso

Umyté a očistené bravčové mäso osolíme a okoreníme, vložíme do pripravenej nádoby a pečieme v rúre rozohriatej na...

prazdny

Tvarohovo-syrové pečené papriky

Večera

Tento recept som kedysi našiel niektorom v kalendári tak som si ho zapísal a robievam ho od...

prazdny

Sójové rezne zapečené so smotanou a syrom

Bezmäsité jedlá

Ďalší sójový recept zo sekcie vegán / vegetarián. Tiež inšpirovaný z postupu prípravy kuracieho mäsa, ...

prazdny

Čedar v mandliach s paradajkovým pestom

Bezmäsité jedlá

Keďže sa v chladničke objavilo veľa syru čedar a nevedeli sme čo s ním, tak vznikol...

prazdny

Rizoto so štyrmi druhmi syra (risotto ai 4 formaggi)

Bezmäsité jedlá

Risotto ai 4 formaggi je klasický recept, ktorý spája to najlepšie z talianskej kuchyne: krémovú textúru ryže a intenzitu zmesi syrov, ako je parmezán, gorgonzola, kozí syr a ementál....

prazdny

Bigoli s mandľami

Cestoviny

Bigoli sú vaječné cestoviny podobné špagetám, ktoré sú však nesušené a výrazne hrubšie. Pripravil som...

prazdny

Melónový šalát

Bezmäsité jedlá

Komerčný recept <br /> Šaláty sú ľahkým obedom, ktorý osvieži a nezaťaží telo, a preto sú...

prazdny

Ementálsky šalát

Bezmäsité jedlá

Recept je od Varecháčky @Helica, ktorá nám ho dovolila zverejniť. Zverejňujeme ho na základe dopytu...

prazdny

Špenátovo-parmezánové suflé

Bezmäsité jedlá

Výborný rýchly nákyp vhodný aj na raňajky, desiatu či olovrant.

prazdny

Zaváraný baklažán s paprikou so syrovými haluškami

Bravčové mäso

Baklažány prekrojíme a vydlabeme stredy. Jemne nasolíme a necháme odstáť. Červenú papriku pokvapkáme olejom a posypeme cukrom...

prazdny

Dusená jarná zelenina s dubákmi na Chardonnay s parmezánom

Bezmäsité jedlá

Mám mladú jarnú zeleninku v bio kvalite, zaslúžila si prípravu na kvalitnom suchom bielom víne, ...

prazdny

Cibuľový kysnutý koláč

Bezmäsité jedlá

Cibuli patrí pomyselná kráľovská koruna. Netvorí totiž len základ mnohých jedál, ale rovnako dobre a...

prazdny

Soesjes - snack z odpaľovaného cesta dochuteného syrom

Slané chuťovky

Tento malý snack milujú najmä Holanďania. Jedia ho k pivku, večer, keď sa stretávajú s priateľmi či s rodinou....

prazdny

Syrové pavézy

Bezmäsité jedlá

Rada by som vám ponúkla tip na teplú večeru, prípadne pohostenie namiesto obvyklých obložených chlebíkov.

prazdny

Orechovo-syrová torta

Dezerty

Varenie neskutočne ľúbim lebo je o kreativite a nápadoch. Aspoň u mňa ale ten pocit keď...

prazdny

Pizza vafle

Slané chuťovky

Úžasný nápad ako využiť pizzové cesto inak, než na prípravu klasickej obloženej pizze. Chrumkavé vafle...

prazdny

Zapečené plnené paradajky

Hlavné jedlá

Paradajky plnené pšenom a jemnými kúskami makrely sa perfektne hodia k studeným ale aj teplým jedlám...

prazdny

Rýchle bryndzové pečivo

Slané chuťovky

Bryndzu zmiešame s mäkkým tukom, soľou, múkou a rozšľahaným vajcom - trochu vajca necháme na...

prazdny

Zapečená paradajka s nivou

Bezmäsité jedlá

Je to veľmi jednoduchý a rýchly recept, vhodný na rýchlu a relatívne zdravú večeru.

prazdny

Tvarohová nátierka

Bezmäsité jedlá

Umyjeme a nakrájame si jarnú cibuľku, pridáme kozí tvaroh a maslo. Osolíme a okoreníme podľa...

prazdny

Pečená paprika s B-čkom na druhú - balkánsky syr a ryža Basmati

Bezmäsité jedlá

V tomto období už môže niekomu paprika prerastať hlavou, avšak ja ju môžem stále. Či...

prazdny

Tvarohovo-syrový koláč so špenátom a paradajkami

Bezmäsité jedlá

Z hladkej celozrnnej (alebo obyčajnej bielej) múky, nasekaného vychladeného masla a 1 čl soli rukami rýchlo...

prazdny

Tvarohová nátierka s fetou a medvedím cesnakom

Bezmäsité jedlá

Tvaroh a fetu rozmrvíme, vymixujeme najemno tyčovým mixérom, alebo metličkou, postupne pridávame olej, ...