Cuketovo-kuracia plnená tekvica

askadaniela - fotkaaskadaniela, 13. septembra 2014

Recept som vymyslela na dovolenke, pre rodinu kamarátky. Aj napriek tomu, že naši chlapi frflú na zeleninové jedlá, za týmto receptom sa oblizovali až Zobraziť celý popisRecept som vymyslela na dovolenke, pre rodinu kamarátky. Aj napriek tomu, že naši chlapi frflú na zeleninové jedlá, za týmto receptom sa oblizovali až za ušami a neostal ani kúsok na večeru :) Recept som si vtedy neodfotila, tak pridávam fotku cuketovo- cuketovej verzie. Obe boli skvelé, avšak tá tekvicová bola predsa len o kúsok lepšia :) Môžete vyskúšať a posúdiť sami :)

Suroviny

1 ks na pečenie
1 ks väčšia
2 ks
500 g
300 g cca
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Najskôr si ošúpeme a vydlabeme cuketu aj tekvicu. Z tekvice okrem semienok vyberieme aj časť dužiny, aby sa dala pekne plniť. Cuketu a tekvicovú dužinu nastrúhame najemno. Kuracie prsia umyjeme a nadrobnučko nakrájame. Môžeme aj pomlieť alebo zameniť za mleté bravčové, či hovädzie mäso. Výber je na Vás. Ja som mala kura :)

  2. 2

    Cibuľu nakrájame na drobno a na väčšej panvici osmažíme do sklovita. Pridáme mäso, ktoré opekáme, kým nezbelie. Vtedy pridáme nastrúhanú cuketu s vydlabanou tekvicovou dužinou (bez semienok, tie, samozrejme, vyhodíme :D), posolíme a necháme vydusiť vodu, kým zo zmesi nie je hustejšia kaša. Pridáme korenie, bylinky i prelisovaný cesnak. Teraz máme zmes vhodnú na plnenie.

  3. 3

    Vydlabané tekvicové lodičky poukladáme na pekáč. Vnútro jemne posolíme a na dno oboch poliek vložíme pár plátkov masla. Potom vrstvíme plnku striedavo so syrom, kým nie je kopcom plná. Posledná vrstva je syr. Podlejeme trochou vody, do vody prihodíme pár plátkov masla a dáme cca na 30-40 minút zapiecť, kým nie je mäkká tekvica. Podávame s ľubovoľnou prílohou a so šalátom.

Diskusia k receptu

ivav
Recept ma zaujal, jedlo vyzerá dobre.
emami
Joj, vypadá to super. Dnes to vyskúšam. Práve som odrthla v záhrade 2 kusy cukety. Mňam. Už sa teším.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia