Soppa tal-Armla - národné jedlo Malty
Varí sa z ľahko dostupných a lacných surovín, ktoré si môžu dovoliť aj „samoživiteľky“. Názov...
Cuketové lasagne s hlivou bez cestovín
Lasagna je tradičný sýty pokrm talianskeho pôvodu. Skladá sa z niekoľkých vrstiev tenkej cestoviny prekladanej s...
Slané kysnuté syrovo-sezamové závitky
Ak by sa Vám hodilo na oslavu alebo na sviatky, nech sa páči tu je recept....
Šalát z pečených zemiakov, baklažánu a papriky s mozzarellou
Teplý šalát z pečených zemiakov ochutených cesnakom, baklažánu, šťavnatej papriky a tenkých koliesok mozzarelly, ...
Lahodný domáci syr s bylinkami
Toto je rýchly a naozaj výborný recept na domáci syr, ktorý si môžete pripraviť bez syridla...
Brokolicová polievka s gorgonzolou
Túto polievku som jedol prvýkrát v motoreste na Morave. Od vtedy si ju pravidelne varievame...
Veľkonočný slaný tvarohový koláč - slaný cheesecake
Tento "syrovník" je tradičným Veľkonočným pokrmom , ktorý sa zvykne pripravovať v najvýchodnejších častiach Slovenska...
Karamelizovaná cvikla s feta syrom
Varená cvikla, karamelík, sezamové semiačka, feta syr, 10 minút. Pustiť film a...
Karfiolové rezne s parmezánom
Mali sme chuť na niečo jednoduché, rýchle, ľahšie a chutné, máme radi karfiol a...
Paštétky z lístkového cesta plnené kozím syrom
Tieto chutné koláčiky som sa chystala vyskúšať už dávno, ale akosi mi to nikdy nevyšlo, ...
Chutné opražené cestoviny so syrom
Naše obľúbené cestoviny, ktoré varím už veľa rokov. Jednoduchá a rýchla príprava, ktorú zvládne každý!...
Praženica zo Zlata
Môj syn má rád toto jednoduché a chutné jedlo, sám si ho vždy pripravuje a pre...
Žihľavové gule
Vždy si ráda přečtu článek Fedora Malíka a téměř vždy v něm najdu nějakou inspiraci. V...
Syrovo-šunkovo-bryndzová torta
Pokrájanú šunku rozmixujeme a vymiešame so 125 g masla, paprikou, korením a soľou podľa chuti....
Celerový salát a cibulový chléb bez mouky
Celer a mrkev uvaříme do poloměkka, nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme ostatní suroviny, promícháme....
Ravioli alla puttanesca
Rcp som si zapísal po pamäti, sledovali sme reláciu „Bobby Flay a bitka kuchárov v jeho...
Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka
Zabudnime na politiku a hádky. Pozrime sa na trojfarebné gnocchi, tak ako ich pripraví predseda...
Teplý zeleninový šalát
Pýtate sa: "Šalát z grilovanej zeleniny?", naša odpoveď znie: "Prečo nie?" Zakryte ugrilovanú zeleninu a nechajte...
Zdravšie syrovo-zemiakové čipsy k filmu
Kúpili sme príliš tvrdý údený ovčí syr, tak som ho takto využila. A vznikli z...
Rukolový šalát s kuracím, hroznom a syrom
Jeden z výdatnejších šalátov : so zeleninovo-rukolovým základom, podávaný s kuracím mäsom na plátky, hroznom...
Letná cukinová pohánka
Ľahká zdravá večera ako svtorená do horúcich letných dní, s pohánkou plnou rutínu sú tým správnym...
Šopský šalát s domácimi pizza tyčinkami
V mise zmiešame múku s droždím, cukrom a soľou, počas miesenia pridávame postupne olej a...
Silvestrovské nivové oblátky
Slané oblátky milujem a mám rada aj plesňové syry, tak som trochu experimentovala.
Nakladaná Niva / Tatranský (Zlatý) Rival
Manželka mi kúpila za dobrú cenu Zlatý Rival. Chuť na neho mi ešte neprišila tak som...
Pikantná camembertová nátierka s chilli a jogurtom
Niečo pre milovníkov chilli a v tomto ročnom období aj ideálne na "vypálenie bacilov" :)
Syrová majonéza
V starších kuchárskych knihách sa dajú nájsť zaujímavé recepty aj keď je tam málo fotiek. ...
Semínkové sušenky bez mouky
Ideální a výborné sušenky, velmi variabilní, k salátům, pomazánkám, k polévkám, k...
Brokolicové tyčinky so syrom
Inšpirácia na blogu Nejedlé recepty, no vlastne sú veľmi jedlé, k nejakému zmyslu plnému filmu...
Karfiol pečený v rúre
Vedeli ste, že karfiol je vlastne kapusta obyčajná karfiolová? Ja tiež nie, ale aspoň som...
Kyslé zemiaky s pórom a syrom
Elegantná, rýchla večera, ktorú si môžte pripraviť za pár minút zo základných surovín : zemiakov,...
Palacinky trochu inak
Tento recept ma naučil môj priateľ. Je to trošku piplačka, no je to veľmi jednoduchý...
Zapekané palacinky na slano
Palacinky zvyknú byť jeden z prvých receptov, ktorým sa mladé kuchárske uchá začleňujú do sveta kulinárstva....