
Hubové lievance
Sušené huby uvaríme spolu s korením domäkka. Scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Z piva,...

Plnené šampiňóny pod pavučinou
Zemiaky očistiť a vložiť do vymastenej remosky. Posoliť, podliať trochu vodou.

Brokolicovo- šunkové cestoviny
Je to veľmi jednoduchý recept rýchly a veľmi chutný, taká ľahká večera :)

Šľahačkové srdce s čerešňovým želé
Upiekla som koláčik, ktorý spĺňa všetky chute u nás v rodine. Je tam ovocie,...

Sterilizovaný šalát
Tento recept, resp. krátky postup mám od mojej svokry, ktorá naozaj výborne varí...

Vitamínové potěšení
Tak tenhle salát není ničím moc zvláštní , jen je tam udělaný trošku jiný dresink . Když...

Jarné závitky
Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý položíme plátok šunky, plátok syra a stočíme...

Šalát s cuketou ochutený nálevom z uhoriek
Častejšie sa snažím jesť surovú zeleninu. Kedže som mala doma zrovna zvyšky póru aj cuketu a...

Mrkvová nátierka
Základ receptu je od priateľky a obmeny - to je často moja zábudlivosť. Najlepšia je samozrejme...

Koláč s tajomstvom
Prečo s tajomstvom? no lebo moja mamina nema rada kyslu smotanu a tak som len tíško...

Závitky so šampiňónovou omáčkou
Tento recept mam osveceny s hovadzim a kuracim masom. Vyskusala som tentokrat s krkovickou a bolo...

Studená hovädzia polievka s rajčiakmi
Odmastený vývar z mäsa precedíme cez to najmenšie sitko a odložíme do chladu.

Lekvárové orechové kolieska
Z uvedených surovín vypracujeme cesto, z ktorého vykrajujeme malé keksy a tie uložíme na suchý plech....

Alobalka
Mäso naklepeme, posolíme, okoreníme, pokvapkáme trochou oleja a necháme odležať do druhého dňa.

Jablková torta z kysnutého cesta
Z múky, rozpusteného tuku, vajca, kvásku, soli, klinčeka a trošky vanilky urobíme...

Cestoviny s údeným morčacím stehnom
Toto jedlo som si vymyslela, inšpiroval ma k tomu "šunkaflek"- jedlo, ktoré vôbec nemám rada....

Šampioňóny plnené vínnou klobásou
Už dlouho jsem se na ně chystala a ikdyž vím, že na Slovensku vinnou klobásu...

Sladká hruška
hrušku alebo jablko ošúpeme a vyberieme jadernik, varíme nad parou 10-15 min.

Starorímsky tanier zo sviečkovice
Sviečkovicu odblaníme a na suchom grile alebo panvici sprudka opečieme. Necháme odležať asi 20 minút.

Kuracia pečeň so škvarkami
Jednoduchú restovanú pečeň som obohatil podľa mojej predstavy a našich chutí. Vynikajúco zaúradovala i kombinácia údenej...

Čokoládová tortička s malinovou omáčkou
Čokoládu spolu so šľahačkou dáme na oheň a rozpustíme. Necháme trochu vychladnúť a nalejeme na korpus,...

Slaná tortička roquefort, orechy a čipsy zo šunky z Bayonne
Leto sa blíži, už začína aj to slniečko vykúkať a niekedy dobre padne osviežujúci paradajkový šalát....

Zubáčom plnené štrúdľové batôžky
Olivy nasekáme na drobné kúsky. Štrúdľové cesto odkrojíme do tvaru obdĺžnika a do stredu dáme baby špenát.

Špenátové knedličky
Špenát rozmrazíme a stlačíme medzi dvoma taniermi, aby sme odstránili všetku tekutinu. Zmiešame z...

Placky z ovsenných vločiek
Recept som získala od rehoľných sestier , sú chutné, nenáročné na prípravu a nevyprázdnia vám...

Cícerová s koriandrovým pestom
Cícer je veľmi vďačná surovina a dá sa z neho za krátky čas vykúzliť chutná polievka...

Hrianky s drobkovou nátierkou
Uvarené mäso pomelieme spolu a dáme do nádoby na prípravu nátierky. Pridáme maslo, rozotretý tavený...