
Pikantné bažantie prsia
Bažantie prsia umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a dáme do misy. Olej rozmiešame s majoránom,...

Šunková torta
Z múky, masla, žĺtka, smotany a soli zmiesime cesto, ktorým vyložíme tortovú formu....

Medový boncík s karí ryžou
Čerstvo presťahovaní, plyn ešte nezapojený, tak som musela navariť len v rúre. ospravedlňujem...

Mafiny „red velvet“ z červenej repy
Upečenú červenú repu s olejom rozmixujeme na hladké pyré. Pridáme jogurt, maslo, vajcia, ...

Torta z írskeho tmavého piva Guiness
Kto by povedal, že do koláčov môže ísť pivo. Nielen, že môže, ale...

Rizoto mimóza
MDŽ v Taliansku je slávené s omnoho väčšou dôležitosťou ako u nás. Možno preto, že...

Domáce rezance s bryndzou a kôprom
Recept pochádza od mojej starej mamy tak ako som si ho z detstva zapamatal a ako ho...

Tuniakový šalát
Tento recept, ma naučila práve dnes kamarátka, a môžem z vlastnej ochutnávky povedať, že...

Kuracie prsia na mandliach v marhuľovo-chilli omáčke
Zvyk urobiť každý víkend aspoň jedlo špeciálne jedlo sa mi začína páčiť. Asi z toho urobím...

Lahodná nátierka z nepravého kraba a pravého tvarohu
Ak si niekto z Vás potrebuje „šplhnúť“, nezašpiniť veľa riadu a naviac zdravo a chutne prestrieť,...

Mäsové guľky v jablkovej omáčke
Recept mám od mojej mamky :) Toto jedlo patrí k mojim najobľúbenejším :)

Popletený hamburger pre hladošov
Vyskúšajte tento hamburger ktorý Vám určite dopraje gurmánsky zážitok

Rýchly perník
robím ho vždy ked zavolá syn, že odchádza na cestu s kamionom, lebo je fakt rýchly a...

Broskyňové pokušenie
Tento kolač je u nás veľmi obľúbený odkedy som ho prvý krát skúsila upiecť.

Kokosová griláž
Tuk roztopíme prilejeme kondenzované mlieko, premiešame a pridáme kokosovú múčku. Zmes premiešame, natrieme na...

Osso buco s parmezánovým baby špenátom
Príprava aj varenie trvajú trochu dlhšie, ale výsledok stojí za to.

Motýlí koláčik
Nie vždy naše deťúrence chcú papať! Tak ráno k ich obľúbenámu kakavku im dáme takýto motýlik.

Husacie stehno na gaštanovom pyré
Hornú polovicu stehna vykostíme, osolíme, naplníme husacou pečeňou (nemusí byť) a zabalíme do bravčovej mriežky....

Kokosovo višňový koláčik
♡ Potom ako som piekla pamlsky pre kone som chcela skúsiť niečo pre ľudí a tak som...

Orechový veniec
Nakoľko mám vždy po výrobe syru aj riccotu, snažím sa ju upotrebiť, nakoľko je málo...

Imam bayildi – plnené baklažány
Stredne veľké baklažány umyjeme a osušíme, ale ich nelúpeme.

Divina s orechmi
Mäso naklepeme, nasolíme, okoreníme a na teplom oleji prudko opečieme z obidvoch strán. Mäso...

Rizoto z trhu
Som veľký fanúšik farmárskych produktov predávaných na trhu, a tak som ako prisťahovaná Bratislavčanka nemohla vynechať...

Lätt šalát
Jednoduchý šalát z eidamu, paradajok, uhorky a olív, zaliaty olivovým olejom.

Medovníčky
Pozrel som mnohé recepty medovníkov na tejto stránky a každý bol trošku iný - aj tento môj....