Zemiaková krémová polievka
Foto: nocka
Lacná a chutná polievočka.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z kostí a očistenej zeleniny si pripravíme vývar. Do precedeného vývaru vložíme očistené nakrájané zemiaky a varíme do mäkka. Polievku zahustíme pripravenou dobre prevarenou zápražkou (aspoň 20 min). Polievku zamiešame a ešte prevaríme. Ak chceme krémovú polievku, dobre ju vymixujeme ponorným mixérom. Dochutíme bazalkou, petržlenovou vňaťou, alebo čerstvým kôprom. Polievku môžeme zjemniť sladkou smotanou, ale už ju nevaríme.
- 2
Stratené vajce: Do vyššej nádoby si dáme asi 1 liter vody, pridáme približne 1 dl octu, metličkou urobíme vo vode vír a vpustíme do stredu rozbité vajce. Povaríme približne 4 min. tak, aby sa bielko zrazilo, ale žĺtok ostal tekutý. Polievku dozdobíme zelenou vňaťou.
Tiež zemiaková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu