Kuracie závitky s rebarborou a balkánskym syrom fotorecept

amelie - fotkaamelie, 7. mája 2015
Kuracie závitky s rebarborou a balkánskym syrom (fotorecept)
Foto: amelie

Manžel má rád tieto závitky s jablkami a fetou, keďže je však sezóna rebarbory, recept som trochu pozmenila.

5-6
porcií

Suroviny

800 - 1000 g
80 - 100 g
500 g
3 ks
1 ks
150 g
300 g
3 - 4 ks




Postup

  1. 1

    Keďže syr je slaný, mäso netreba soliť.

    Kuracie závitky s rebarborou a balkánskym syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postup je veľmi jednoduchý: plátky mäsa nevyklepávam, iba ich roztlačím päsťou. Na troške oleja orestujem pokrájanú žltú cibuľu, pridám papriky, polovicu rebarbory a huby a krátko spolu podusím. Na plátky mäsa navrstvím orestovanú zeleninu, posekané čili papričky (množstvo podľa chuti), zakryjem tenkým plátkom slaniny, na slaninu položim hranolčeky syra a surovej rebarbory, ktoré nakrájam z druhej polovice. Trochu surovej rebarbory si ešte nechám.

    Kuracie závitky s rebarborou a balkánskym syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zeleninu pevne zabalím do mäsa a závitky vložím do pekáčika. Navrch poukladám na plátky nakrájané šampiňóny a tenké kolieska červenej cibule. Podlejem troškou vody. Pripravím si všetky závitky, ale naraz pečiem iba toľko, koľko plánujeme zjesť, zvyšné dám do chladničky.

    Kuracie závitky s rebarborou a balkánskym syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zapekaciu misu zakryjem alobalom. Pečiem 40-45 minút v rúre predhriatej na 180°C. Rebarboru, ktorú som si odložila, pokrájam na trochu hrubšie hranolčeky a rýchlo ich opečiem v panvičke na troche olivového oleja. Pridám ich k hotovému jedlu aj s kúskami syra. Ako príloha je dobrá ryža alebo tarhoňa, pretože mäso a zelenina pustia šťavu.

    Kuracie závitky s rebarborou a balkánskym syrom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

caterina
vyzera to vyborne, tie jablka ma zaujali. Rebarboru som tu zatial nevidela, musim uz konecne zajst na nejaky farmarsky trh, lebo nie vsetko najdem v obchode ;) ozaj, dcera uz neprispieva? mala som rada aj jej recepty ;)
amelie
@caterina , @isabelle , ďakujem za milé komentáre:-))) @caterina , dcéra je teraz tak pracovne vyťažená, že jej na varenie nezostáva čas... určite sa poteší, že sa ti páčili jej recepty a možno si nájde chvíľku, aby sa zase pozrela do hrncov:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia