
Dánske narodeninové dievča
V Dánsku sú narodeniny oslavované vo veľkom štýle a spájajú sa s rôznymi tradíciami. Tradične sa...

Vianočné zázvorníky
Vajce, žĺtok a cukor miešame nad parou asi 10 minút. Potom zmes odstavíme a miešame...

Ryba v soľno chlebovej kruste
Rybu v čisto soľnej kruste si môžete pripraviť takto prípadne použite inú rybu. Je však...

Pór s jadrovníkmi ako príloha k pečenej klobáse
Ďalší z variantov využitia pokrájaných jadrovníkov veľkých paprík. Tentoraz pre milovníkov mäsových údených výrobkov alias „mäsožrútov“....

Žĺtkové rezy
Palmarín vymiešame s cukrom do penista, pridáme sneh s 5 bielkov premiešame a pridáme orechy múku a...

Zelný salát s majonézou a jogurtem
Kdybych nedělal různé pokus a úpravy, tak by to mohl být salát Goleslaw, ale není....

Bramborák trošku ináč
Na čistú utierku nastrúhať zemiaky, poriadne vyžmýkať vodu a škrob, a dať do misky...

(Ne)zapekané jablkové pyré so zázvorom
Táto moja ďalšia improvizácia je super pri bolestiach hrdla alebo aj na prevenciu ;).

Sorbet z pečených sliviek
Tento sorbet má výbornú výraznú chuť. Namiesto mletého zázvoru môžete slivky posypať škoricou alebo vanilkou...

Čínska makrela
Nastrúhanú mrkvu podusíme na cibuľke, pridáme na kolieska pokrájaný pór, cesnak rozotrený so soľou, ...

Slimáčiky
Tento recept je velmi jednoduchy a velmi lacny. Trva trosku dlhsie, ale cvikom ho urobite...

Šošovicová pomazánka
Šošovicu namočiť, rozvariť a rozmixovať, pridať orechy, kokos, a med, spolu dobre...

Seitan s brokolicou a pistáciami
Brokolicu rozoberieme na ružičky. Z hlúbika brokolice a z koreňovej zeleniny si uvaríme vývar.

Losos na cibuľovej omáčke
Filet z lososa rozkrájame na väčšie kúsky (3 x 4 cm) a sprudka opečieme na rozpálenej panvici...

Pangasius plnený špenátom
Špenát sparíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Do špenátu nastrúhame muškát, pretlačíme cesnak, osolíme,...

Piškótové kocky s jovo krémom
V receptoch na mmb som sa stretla s krémom jovo, bol veľmi chválený tamojšímí cukrárkami...

Vyprážané roštenky
Komentář k receptu na roštěnky Girardi od Marlen, kde píše o velmi křehkém a uleželém masíčku,...

Olive ascolane
Vyborna dobrotka v slovenskej kuchyni nie velmi znama ale zarucene ocari jej chut dokonca aj hosti ktory...

Syrové bagels bez lepku
Poznáte americke pečivo zvané bagel? Ak nie, zoznámte sa s naším bezlepkovým receptom na toto chutné...

Trojfarebné zemiaky
Zemiakové plátky s hráškom, kukuricou a cibuľkou, zaliate zálievkou.

Paradajkovo-bazalková polievka raz dva
U nás doma patria paradajky k obľúbeným ingredienciám. Okrem toho milujem bazalku, jej vôňu, ...