Kura s brusnicami a jablkami

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 30. júna 2014

Tento recept švagriná nazvala aj kuracia žemľovka. Vznikol keď sme chodili rezať rodičom drevo na zimu chlapi a ženy upratať celú chalupu.Pri tom mal Zobraziť celý popisTento recept švagriná nazvala aj kuracia žemľovka. Vznikol keď sme chodili rezať rodičom drevo na zimu chlapi a ženy upratať celú chalupu.Pri tom mal jeden z nás pri tom aj variť. ženy vždy chceli sladké a chlapi mäso.Keď prišiel na mňa rad som si povedal dosť ja nebudem variť dva chody.Tak som uvaril nech je po chuti ženám aj chlapom. Recept sa im páčil. Od vtedy ho robievame teraz už aj pre vnúčence.

6
porcií
10 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1,2 kg
1 ks
15 dkg
15 dkg (ovčí, balkánsky atď.)
10 dkg
3 - 4 ks
1 ČL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Do sklenej misy naukladáme vrstvu cibule na kolieska nakrájať.Na to uložiť vrstvu slaniny.Potom dáme kuracie mäso trochu osoliť opatrne, lebo ide na to slaný sýr. Posypeme to brusnicami a ne naukladáme očistené na plátky nakrájané jablka.

  2. 2

    Na koniec posypeme škoricou a korením na divinu (kto nechce nemusí ho dať) podlejeme trochou vody a pečieme v rúre na 200°C asi hodinu ( podla výkonu rúry).Podávame s pečenými zemiakmi. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

tiginko
super nápad, páči sa mi táto menej tradičná kombinácia chutí. Láka ma to vyskúšať
ivav
dobre to vyzerá, určite aj chutí




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia