Foto: patroveckypitrs
Tento recept švagriná nazvala aj kuracia žemľovka. Vznikol keď sme chodili rezať rodičom drevo na zimu chlapi a ženy upratať celú chalupu.Pri tom mal Zobraziť celý popisTento recept švagriná nazvala aj kuracia žemľovka. Vznikol keď sme chodili rezať rodičom drevo na zimu chlapi a ženy upratať celú chalupu.Pri tom mal jeden z nás pri tom aj variť. ženy vždy chceli sladké a chlapi mäso.Keď prišiel na mňa rad som si povedal dosť ja nebudem variť dva chody.Tak som uvaril nech je po chuti ženám aj chlapom. Recept sa im páčil. Od vtedy ho robievame teraz už aj pre vnúčence.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Do sklenej misy naukladáme vrstvu cibule na kolieska nakrájať.Na to uložiť vrstvu slaniny.Potom dáme kuracie mäso trochu osoliť opatrne, lebo ide na to slaný sýr. Posypeme to brusnicami a ne naukladáme očistené na plátky nakrájané jablka.
- 2
Na koniec posypeme škoricou a korením na divinu (kto nechce nemusí ho dať) podlejeme trochou vody a pečieme v rúre na 200°C asi hodinu ( podla výkonu rúry).Podávame s pečenými zemiakmi. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu