Jelení hrebienok a glazovaná figa

Tomáš Pleva
zástupca šéfkuchára hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 12. januára 2014
Jelení hrebienok a glazovaná figa
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
25 minút
na 120 °C

Suroviny

800 g
3 vetvičky
100 ml
4 ks
100 g
10 g
Príloha:
600 g
200 ml
100 g
25 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Očistené osušené mäso osolíme, okoreníme a na panvici opečieme s rozmarínom. Potom ho vložíme piecť do rúry pri teplote 120 °C asi na 25 minút.

  2. 2

    Figu glazujeme v horúcom masle s podrvenými kávovými zrnami.

  3. 3

    Príloha: Šalotku opečieme na tuku, pridáme topinambury, zalejeme bielym vínom a vodou. Osolíme a uvaríme domäkka. Roztlačíme a dochutíme maslom a smotanou.

  4. 4

    Omáčka: Skaramelizujeme cukor, zalejeme červeným vínom, výpekom, demiglacé a odparíme do požadovanej hustoty.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia