Jelení hrebienok a glazovaná figa
Tomáš Pleva
zástupca šéfkuchára hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 12. januára 2014
zástupca šéfkuchára hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 12. januára 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
25 minút
na 120 °C
na 120 °C
Postup
-
1
Očistené osušené mäso osolíme, okoreníme a na panvici opečieme s rozmarínom. Potom ho vložíme piecť do rúry pri teplote 120 °C asi na 25 minút.
- 2
Figu glazujeme v horúcom masle s podrvenými kávovými zrnami.
- 3
Príloha: Šalotku opečieme na tuku, pridáme topinambury, zalejeme bielym vínom a vodou. Osolíme a uvaríme domäkka. Roztlačíme a dochutíme maslom a smotanou.
- 4
Omáčka: Skaramelizujeme cukor, zalejeme červeným vínom, výpekom, demiglacé a odparíme do požadovanej hustoty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu