Koláčik je výborný keď sa odleží.
Suroviny
500g |
|
180g |
|
130g |
|
3 |
|
4PL/3PL /rastlinné už zaliaté |
|
1/2kl |
|
1/2kl |
|
štipka |
|
PLNKA: | |
1kg nastrúhané |
|
podla chuti |
|
2ks - prášok |
|
na vymastenie plechu |
|
Postup
-
1
Prísady na cesto si zmiesime do hladkého cesta.Rozdelíme na dve polovice,jednu si dáme trochu väčšiu.Väčšiu polovicu cesta vyvalkáme na velkosť plechu,môžme piecť na vyšupovacom alebo hlbokom plechu, aký máme.Vyvalkané cesto si uložíme na vymastený plech tak aby sme mali cesto aj na boku plechu do výšky 2-2,5 cm .Jablká si nastrúhame na hrubom srúhadle,ak sú málo sladké pridáme cukor podla chuti,vsypeme pudingové prášky dobre premiešame.Navrstvíme rovnomerne na cesto.Vyvalkáme druhé cesto na velkosť plechu, položíme na jablkovú plnku.Spojíme okraje cesta aby nám plnka nevytiekla.Vrchné cesto popicháme vidličkou.Vložíme do vyhriatej rúry na 175°C pečieme 35-40 min. do ružova.Vychladnutý poprášime práškovým cukrom.
- 2
Piekla som aj s karamelovým pudingom a bol fajn.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu