
Zapekané vrtuľky
Milujem cestoviny asi najviac zo všetkého a toto je môj obľúbený, veľmi chutný a šťavnatý recept....

Žravá buchta
Veľmi rýchly a jednoduchý koláčik. Neviem prečo má v názve slovo buchta, pod takým názvom...

Uletence a Slncová kaša
Mali sme chuť na krídla, ale čo k nim? Príloha je čistý experiment... :-)

Závin pre kráľov s vínovou penou šodó
Tento recept sa tvári ako starodávny, ale nie je v mojich silách potvrdiť alebo vyvrátiť jeho...

Čokoládová baba
Toto je jeden zo stoviek receptov z kuchárskej knihy SLOVENSKÁ KUCHÁRKA od Eleny Krčméry-Smatkovej. Rok vydania...

Grilované kuracie prsia s bylinkovou fetou a brokolicou
Kuracie prsia pripravené na grile, podávané na ryži a brokolici, posypané fetou a bylinkami :- )

Zemiakové pirohy plnené kohútim mäsom
Kohúta uvaríme v slanej vode, vykostíme a zomelieme. Pridáme trochu smotany, soľ, korenie...

Pstruh s mandľovými lupienkami
Pstruhov poriadne umyjeme zvonka aj zvnútra pokiaľ sa dá, osušíme ich papierovými utierkami a odrežeme im...

Francúzske toastové pikantné pečené jablká
Veľmi chutné. (nájdete aj tu: www. nosalty. hu, , www. toprecepty. sk /som registrovaná/).

Zemiakový paprikáš s Köfte gulôčkami
Köfte samo o sebe má skvelú chuť, tak prečo ho nepridať do zemiakového paprikášu?Odkedy som ho ochutnala...

Zvlaštné rezne
často robim jedlá podľa vlastných napadov a vlastnej fantazie, resp. čo chladnička dá, alebo čo treba spotrebovať....

Labužnícke makaróny
Nakrájanú šunku opečieme na masle, pridáme hrášok, šampiňóny, soľ, korenie a dusíme 5...

Fánky s malinovou omáčkou
Rozmiešame smotanu so žĺtkami, rumom a soľou, postupne primiešavame múku. Dobre vymiesené cesto rozvaľkáme;...

Plnené zemiakové lodičky
Výrazná chuť nivy s jemnou chuťou tvarohu a opraženou slaninkou na vrchu pohladí chuťové bunky. Toto...

Hubové šatôčky na zeleninovom ragú
Zemiaky uvaríme, zomelieme, pridáme soľ, vajce a múku. Vyformujeme cesto, rozvaľkáme, ...

Sous-Vide prsia z holuba
Otec ma obdaroval mladými holubmi, tak sem pridávam recept na domácu úpravu sous- vide. Výsledok bol viac ako...

Vyprážaná treska v horčicovom obale
Celkom jednoduchá rybka môže byť na obed hotová naozaj raz dva. Pridajte do klasického trojobalu k...

Lesná torta
Výborná tortička s kakaovým korpusom, smotanovým krémom a želatínou. Namiesto jahôd môžte použiť aj iné...

Zemiakový paprikáš na lečovom podklade
Ak niečo ľahké, rýchle, jednoduché, ale rozhodne chutné, v priebehu týždňa, tak...

Whisky flambovaná foie gras s toastom
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

Biely vodopád pod kuracími nočkami na paradajkovej omáčke
Japonci dali týmto cestovinám bez sacharidov, ktoré sú vlastne zeleninou v tvare cestovín a ako bonus...

Cholesterolová vražda
Táto papina dostala názov podľa svojho vzhľadu po dokončení, ale pre nás, ktorí sa...

Profiterolky
Profiterolky sú klasický francúzsky cukrársky výrobok, u nás známy ako veterník.

Brokolicová nátierka / šalát
Tento recept sa ku mne dostal ako salat, no my si ho pripravujeme ako natierku na...

Celerové plátky na másle s čočkou
Namočit čočku, nejlépe přes noc. Vařit ale nerozvařit. Drobnozrnnou vařím cca 45 min

Ovocný koláčik s posýpkou
Recept na tento koláč som našla náhodne pri listovaní v kalendári a zapáčil sa mi, ...

Šalát z reďkovkovej vňate
Ak máte čerstvú červenú reďkovku, určite vyskúšajte dať do šalátu aj jej vňať. Výsledok je...

Vidiecky zapekaný nákyp
Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme. Precedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme ich a pokrájame na väčšie...