Jednoduché, rýchle a dobré.
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
V hrnici, ktorý si vymažeme maslom, urobíme karamel z cukru a trochu vody, jablka zbavíme jaderníkov najlepšie vykrajovačom.
- 2
Jablká dáme podusiť na hotový karamel, do jamky po jaderníku dáme lekvár, ak sú jablká kyslé, a posypeme orechami.
- 3
Odstavíme a urobíme si zo 4 bielkov sneh, do ktorého postupne zašaľháme žĺtka, cukor a múku s práškom do pečiva.
- 4
Zmes vylejeme na podusené jablka v karameli a dáme piecť do vyhriatej rúry - 180 stupnov na 30-35 min.
- 5
Tortu vyklopíme na podnos. Krásne karamelové jablka budú na vrchu. Necháme vychladnúť. Ozdobíme čokoládou alebo šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu