Jablková torta z hrnca

daniela1 - bez fotkydaniela1, 3. októbra 2009

Jednoduché, rýchle a dobré.

8
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

4 lyžice
6-7 ks
4 ks
4 lyžice
4 lyžice
1 bal
hrsť
podľa potreby




Postup

  1. 1

    V hrnici, ktorý si vymažeme maslom, urobíme karamel z cukru a trochu vody, jablka zbavíme jaderníkov najlepšie vykrajovačom.

  2. 2

    Jablká dáme podusiť na hotový karamel, do jamky po jaderníku dáme lekvár, ak sú jablká kyslé, a posypeme orechami.

  3. 3

    Odstavíme a urobíme si zo 4 bielkov sneh, do ktorého postupne zašaľháme žĺtka, cukor a múku s práškom do pečiva.

  4. 4

    Zmes vylejeme na podusené jablka v karameli a dáme piecť do vyhriatej rúry - 180 stupnov na 30-35 min.

  5. 5

    Tortu vyklopíme na podnos. Krásne karamelové jablka budú na vrchu. Necháme vychladnúť. Ozdobíme čokoládou alebo šľahačkou.

Diskusia k receptu

marianne69
to sa mi paci,ukladam si a urcite vyskusam,vyzera to jednoducho a vemi chutne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia